ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Σώζουμε Ζωές, Διατηρούμε τις θέσεις εργασίας και Αλλάζουμε το μέλλον μας προς το καλύτερο»

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα της Γης και επικείμενες σχετικές συζητήσεις που έχουν προγραμματιστεί στο ευρωκοινοβούλιο, το Κ.Σ. ΕΔΕΚ συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES) με θέμα την κλιματική αλλαγή και τα ενεργειακά δίκτυα.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης παρουσιάστηκε η πράσινη στρατηγική που ετοίμασε το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα  και πώς αυτή μπορεί να αναπτυχθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα και ειδικότερα κατά την περίοδο ανάκαμψης από τον κορωνοϊό. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Javi Lopez ευρωβουλευτής και υπεύθυνος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την κλιματική αλλαγή, καθώς και εκπρόσωποι των σοσιαλιστικών κομμάτων με εξειδίκευση στο θέμα αυτό.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ υιοθετήθηκε η πολιτική και ο οδικός χάρτης που ετοιμάστηκε από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα με στόχο τη μείωση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας και τη μέγιστη αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσα από συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις οι οποίες πρέπει να διοχετευτούν στα κράτη μέλη ειδικά γι’ αυτό το σκοπό.

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος αντιλαμβάνονται πως ο κορωνοϊός και οι επιπτώσεις που επέφερε στις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών, αυξάνει τον κίνδυνο να μειωθούν τα κονδύλια γύρω από την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας. Αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτραπεί. Είναι γι’ αυτό το λόγο που τα σοσιαλιστικά κόμματα της Ευρώπης επιμένουν στην υιοθέτηση κοινής πολιτικής για την κλιματική αλλαγή από το σύνολο των κρατών μελών με κοινό σύνθημα: «Σώζουμε Ζωές, Διατηρούμε τις θέσεις εργασίας και Αλλάζουμε το μέλλον μας προς το καλύτερο».

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 22 Απριλίου 2020

You may also like