ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ψήφισμα της ΕΔΕΚ για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, απόσυρση των γερμανικών Leopard από την κατεχόμενη Κύπρο και κοινό ψήφισμα για τους «Γκρίζους Λύκους»

Κοινό ψήφισμα καταδίκης της δράσης της οργάνωσης “Γκρίζοι Λύκοι” και συμπερίληψή της στον ευρωπαϊκό κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων κατέθεσε η ΕΔΕΚ  μαζί με το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών για την Ολομέλεια της Πέμπτης 03/12/2020.

Πέρα από το πιο πάνω το Κ.Σ. ΕΔΕΚ κατέθεσε και ψήφισμα που προνοεί το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και την απόσυρση των γερμανικών αρμάτων Leopard 2A4 από την κατεχόμενη Κύπρο για να τεθούν προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Πέμπτης, 10/12/2020.

Η συζήτηση και των δυο θεμάτων κρίνεται ως επείγουσα καθώς παράλληλες ενέργειες γύρω από τα θέματα αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Για το θέμα των “Γκρίζων Λύκων” το Γαλλικό Κοινοβούλιο έχει ψηφίσει στις 03/11/2020 νομοθεσία με την οποία η οργάνωση κηρύσσεται ως επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια, ενώ το Γερμανικό Κοινοβούλιο με ψήφισμα στις 19/11/2020 κηρύσσει την οργάνωση ως αντιδημοκρατική και ρατσιστική.

Για το ζήτημα του εμπάργκο όπλων ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας έχει θέσει το όλο ζήτημα επανειλημμένα ενώ τον τελευταίο μήνα το κατέθεσε και προς τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας. Θυμίζουμε πως το Ολλανδικό Κοινοβούλιο έχει ήδη ψηφίσει το εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία.

Να αναφέρουμε ότι ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος έχει αναδείξει το θέμα αυτό καθώς και της απόσυρσης των γερμανικών αρμάτων Leopard από τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά την τηλεδιάσκεψη της Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας της Κυπριακής Βουλής στις 25/9/2020.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 2 Δεκεμβρίου 2020

You may also like