ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πολλαπλά τα οφέλη από την πρόταση για δημιουργία Καλλιτεχνούπολης στην Αγλαντζιά

Δήλωση Αναπλ. Προέδρου Κ. Σ. ΕΔΕΚ και Υποψ. Δημάρχου Αγλαντζιάς, Μαρίας Βασιλειάδου, για τη συνάντηση με Ένωση Κυπρίων Ηθοποιών

Σήμερα το πρωί, κατόπιν δικής μου πρόσκλησης, είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κυπρίων Ηθοποιών κ. Ανδρέα Τσέλεπο και τους συνεργάτες του. Η συνάντηση έγινε στην κεντρική πλατεία του πυρήνα της Αγλαντζιάς, εκεί όπου προτείνω να δημιουργηθεί η Καλλιτεχνούπολη.

Ζήτησα να δω τους εκπροσώπους των ηθοποιών διότι θεωρώ ότι αποτελούν μια κρίσιμη μάζα με τους οποίους μπορούμε να δουλέψουμε μαζί, όπως και με άλλες ομάδες ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων. Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα πρωτοβουλίας η οποία θα προωθήσει ένα στρατηγικό σχεδιασμό που θα οδηγήσει στην πραγματοποίηση του κοινού μας στόχου.

Η Καλλιτεχνούπολη θα στεγάσει τους ανθρώπους του πνεύματος, θα ανοίξει δρόμους δημιουργίας, θα αναβαθμίσει την περιοχή. Ταυτόχρονα θα δημιουργήσει πολιτιστικό τουρισμό μέσα από την διοργάνωση διεθνών φεστιβάλ και άλλων δρωμένων τα οποία θα προσελκύουν το ενδιαφέρον τόσο των ανθρώπων του πνεύματος όσο και όσων επισκέπτονται το νησί μας.

Η δημιουργία εναλλακτικού τουρισμού στην Αγλαντζιά θα συμβάλει σημαντικά στη στήριξη του πολιτισμού και των καλλιτεχνών και θα εμπλουτίσει τους πόρους του δημοτικού ταμείου με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθούν δεδομένα για προώθηση πολιτικών κοινωνικής συνοχής και στήριξης των ευάλωτων ομάδων των δημοτών μας.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 24 Ιουλίου 2020

You may also like