ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποια πολιτικά κόμματα και πρόσωπα έκαναν παρεμβάσεις για να διακοπούν οι ποινικές διώξεις για την κατάρρευση της οικονομίας;

Δήλωση Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, για συνέντευξη Γενικού Εισαγγελέα στην Χαραυγή-παρεμβάσεις πολιτικών στις διώξεις τραπεζιτών

Στη σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Χαραυγή» ο Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε πως υπήρξαν «προσπάθειες παρέμβασης από πολιτικά και άλλα πρόσωπα ώστε να μη γίνουν ή να διακοπούν ποινικές διώξεις» στις υποθέσεις που σχετίζονταν με την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος.

Εκτιμούμε πως στο πλαίσιο της διαφάνειας θα ήταν σωστό και σκόπιμο από πλευράς Γενικού Εισαγγελέα να ανακοινωθούν τα κόμματα και τα πρόσωπα που έκαναν αυτές τις παρεμβάσεις.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ δηλώνουμε ότι καμία παρέμβαση δεν έγινε.

Μάλιστα θυμίζουμε πως από την ΕΔΕΚ ζητήθηκε να κατατεθούν στη Βουλή τα ηλεκτρονικά αρχεία των κλειστών κυκλωμάτων των τραπεζών για την περίοδο του Μαρτίου του 2013 όπου οι τράπεζες ήταν κλειστές, ώστε να διαφανεί ποια στελέχη τους εισέρχονταν στα γραφεία τους εκείνη την περίοδο και τι εργασίες εκτελούσαν.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 15 Ιουνίου 2020

You may also like

ΜΕΔ

ΜΥΡΙΑΝΘΟΥΣ ΗΛΙΑΣ

ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ