ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Κ.Σ. ΕΔΕΚ κ. ΗΛΙΑ ΜΥΡΙΑΝΘΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΑΤΟ/ΑΓΙΟ ΦΩΤΙΟ.

Ο Βουλευτής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ κ. Ηλίας Μυριάνθους επισκέφθηκε σήμερα τις κοινότητες Παναγιάς και Στατού–Άγιου Φώτιου. Κατά την επίσκεψή του ο Βουλευτής κ. Μυριάνθους, είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τους Προέδρους των δύο Κοινοτικών Συμβουλίων όπου μελετήθηκαν προβλήματα και άλλα διάφορα ζητήματα που απασχολούν και αντιμετωπίζουν αυτές οι δύο κοινότητες.

Συγκεκριμένα, στην κοινότητα Παναγιάς ο κ. Μυριάνθους, επισκέφθηκε το Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο και Περιφερειακό Νηπιαγωγείο που βρίσκονται στην Παναγιά και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς επίσης, ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Παναγιάς για τα επιμέρους προβλήματα που υπάρχουν.

Αναφορικά με το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο επιβάλλεται η επίσπευση των διαδικασιών της αντικατάστασης της οροφής των εκπαιδευτηρίων, όπου λόγω των τελευταίων έντονων βροχοπτώσεων έχει φανεί ότι επιβάλλεται άμεσα η αντικατάσταση της και παράλληλα, θα πρέπει να επιλυθεί το πρόβλημα με την αίθουσα πολλαπλής χρήσης. Συγκεκριμένα, η εν λόγω αίθουσα ενώ έχει ολοκληρωθεί εδώ και περισσότερο από 15 χρόνια, εντούτοις παραμένει αχρησιμοποίητη γιατί λόγω των κακοτεχνιών, οι Αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας  αρνούνται να παραλάβουν το έργο βρισκόμενοι σε μια ατέρμονη διελκυστίνδα με τον εργολάβο.

Πέραν τούτου, έχει τονισθεί από τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Παναγιάς ότι, το ίδιο πρόβλημα παρατηρείται και με το νέο κτίριο του Αστυνομικού Σταθμού Παναγιάς το οποίο ενώ και αυτό έχει ολοκληρωθεί εδώ και μερικά χρόνια, εντούτοις, το δημόσιο δεν παραλαμβάνει το συγκεκριμένο έργο λόγω κακοτεχνιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και για τα δύο προαναφερθέντα έργα ενώ το δημόσιο έχει δαπανήσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, δυστυχώς το όφελος αυτό δεν μπορούν να το απολαύσουν οι κάτοικοι της Παναγιάς και των γειτονικών κοινοτήτων.

Αναγορικά με την κοινότητα Στατού – Άγιου Φώτιου, δυστυχώς, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων τόσο κατά την περσινή όσο και κατά τη φετινή περιόδο, παρουσιάζονται όλο και σε πιο μεγάλη συχνότητα κατολισθήσεις και υποχωρήσεις του οδοστρώματος σε δημόσιους χώρους με αποτέλεσμα η κοινότητα να κινδυνεύει να αποκλειστεί από την υπόλοιπη Επαρχία Πάφου.

Ως εκ τούτου, επειδή τα προβλήματα στην περιοχή με την αστάθεια του εδάφους δεν είναι σημερινά, απαιτείται άμεσα η διεξαγωγή μιας ολοκληρωμένης μελέτης η οποία θα μπορεί να λύσει οριστικά το πρόβλημα της καταστροφής του οδικού δικτύου λόγω αυτής της αστάθειας του εδάφους.

Τέλος, έγινε επίσης αναφορά στο ζήτημα των αποζημειώσεων των γεωργών λόγω της περσινής χαλαζόπτωσης. Συγκεκριμένα, η αποζημείωση θα πρέπει να καταβληθεί στους γεωργούς πριν ξεκινήσει η φετινή παραγωγή και συγκομιδή, μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, όπως έχει εξάλλου υποσχεθεί ο Υπουργός Γεωργίας σε άλλες επαρχίες που έχουν πληγεί οι γεωργικές καλλιέργειες λόγω χαλαζόπτωσης.

Ο κ. Μυριάνθους έχει καταγράψει αυτά τα προβλήματα, τα οποία θα προωθήσει μέσω της Βουλής σε όλα τα αρμόδια Τμήματα και Υπουργεία, με σκοπό την όσον το δυνατό γρηγορότερη επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 16 Ιανουαρίου 2020

You may also like