ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παγκόσμια Μέρα κατά του Καρκίνου του μαστού

Ευαισθητοποίηση και ένταξη τακτικού και προληπτικού ελέγχου του μαστού

Η Παγκόσμια Μέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού είναι η καλύτερη αφορμή για να ευαισθητοποιηθούμε και να εντάξουμε τον τακτικό και προληπτικό έλεγχο στη ζωή μας. Για τον σκοπό αυτό, ο Γιατρός και Ειδικός Ακτινολόγος μαστού Δημήτρης Σοφοκλέους δήλωσε:  

«Θα ήθελα να παροτρύνω όλες τις γυναίκες όπως εξετάζονται τακτικά. Οι γυναίκες που είναι πέραν των σαράντα ετών να κάνουν κάθε χρόνο την μαστογραφία τους και τον υπέρηχο μαστού. Η εξέταση από την ίδια την κοπέλα μπορεί να γίνεται κάθε μήνα από πιο νεαρή ηλικία, ιδανικά μετά την δεύτερη εβδομάδα του κύκλου. Πρέπει να εξετάζεται η μασχάλη, το στήθος και η θηλή. Οτιδήποτε παρατηρήσει μια γυναικά, είναι καλά να πάει στον γιατρό της για να γίνει μια πιο συγκεκριμένη εξέταση.   

Ο καρκίνος του μαστού είναι θεραπεύσιμος, φτάνει να τον βρούμε γρήγορα. Εάν γίνει η διάγνωση του καρκίνου στα πρώτα στάδια, η θεραπεία είναι σχεδόν 100%. Οπόταν είναι κρίμα το 2020 να έχουμε θανάτους από τον καρκίνο του μαστού διότι μια διάγνωση έχει γίνει αργά.   

Στην Κύπρο έχουμε αρκετά κέντρα που ασχολούνται με τον μαστό, τόσο κρατικά όσο και ιδιωτικά. Έτσι νομίζω η πρόσβαση σε αυτά τα κέντρα, είναι δυνατή για όλες τις γυναίκες». 

Γραφείο Τύπου 

Λευκωσία, 25 Οκτωβρίου 2020 

You may also like