ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όσοι επένδυσαν στην «καλή θέληση» του κατακτητή για ακόμη μία φορά διαψεύδονται.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι ως ΕΔΕΚ που και άλλοι πια άρχισαν να αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την πολιτική της Τουρκίας σε σχέση με την Αμμόχωστο και το Κυπριακό.

Να υπενθυμίσουμε πως, ως ΕΔΕΚ προειδοποιούσαμε ότι μετά το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας θα ακολουθήσει και ο εποικισμός της πόλης της Αμμοχώστου . Την ίδια ώρα τονίζαμε ότι θα έπρεπε η πόλη της Αμμοχώστου να παραδοθεί στους νόμιμους κατοίκους για επανεγκατάσταση πριν από την έναρξη οποιασδήποτε διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού όπως προνοούσαν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ ενώ κάποιοι άλλοι διασύνδεαν την επιστροφή με την πρώτη μέρα επίλυσης του Κυπριακού. Όταν ζητήσαμε να γίνει καταγγελία στα ΗΕ και ανάληψη ευθύνης για υλοποίηση αποφάσεων δεχόμασταν κατηγορίες ότι υπονομεύουμε το καλό κλίμα των συνομιλιών .

Όσοι επένδυσαν στην «καλή θέληση» του κατακτητή για ακόμη μία φορά διαψεύδονται.

Το λυπηρό είναι για 45 και πλέον χρόνια μετά την Τουρκική Εισβολή του 74 και 65 χρόνια μετά την έναρξη από την Τουρκία υλοποίησης του «σχεδίου επανάκτησης της Κύπρου», να υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις και πολιτικά πρόσωπα τα οποία πιστεύουν ότι με το καλόπιασμα του κατακτητή και συνεχείς μονομερείς υποχωρήσεις μπορούν να λύσουν το Κυπριακό στο πλαίσιο μίας δημοκρατικής λειτουργικής και βιώσιμής λύσης προς όφελος του συνόλου των νόμιμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

16 Φεβρουαρίου 2020, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

You may also like