ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όσο δεν καταβάλλονται προσπάθειες για επαναφορά του κυπριακού στη σωστή του βάση, τόσο οι διολισθήσεις θα οδηγούν σε αναβάθμιση του ψευδοκράτους και νομιμοποίηση της διχοτόμησης

Το προσχέδιο του ψηφίσματος για την ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ συνιστά μία ακόμη επικίνδυνη διολίσθηση του κυπριακού. Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», τον πρωταγωνιστικό ρόλο για το εν λόγω κείμενο φαίνεται να τον έχει η Μεγάλη Βρετανία, η χώρα που είναι η γενεσιουργός αιτία του κυπριακού προβλήματος.

Όσον από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν καταβάλλονται προσπάθειες για την επαναφορά του κυπριακού στη σωστή του βάση ως θέματος εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και εθνοκάθαρσης, τόσο οι σταδιακές διολισθήσεις θα οδηγήσουν στο τέλος της μέρας στην περαιτέρω αναβάθμιση του ψευδοκράτους και στη νομιμοποίηση της διχοτόμησης.

Αυτός εξάλλου είναι και ο πάγιος στόχος της Τουρκίας πριν από την ολοκλήρωση του τελικού της στόχου που ήταν και, εξακολουθεί να είναι, ο πλήρης έλεγχος της Κύπρου, άμεσος ή έμμεσος, για να μπορέσει να εδραιώσει τον επικυριαρχικό της ρόλο στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 26 Ιανουαρίου 2020

You may also like