ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι παροχές προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις πρέπει να είναι στοχευμένες, να προέρχονται από το κράτος και όχι από τις τράπεζες

Με αφορμή και τη συνέντευξη του ΥΠΟΙΚ στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», για ακόμα μια φορά από την πλευρά της ΕΔΕΚ επαναλαμβάνουμε αυτό που πολλές φορές τονίσαμε κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης:

  1. Οι οποιεσδήποτε παροχές στήριξης των πολιτών (αυτοεργοδοτουμένων – εργαζομένων) και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την κρίση, για να είναι αποδοτικές πρέπει να είναι στοχευμένες και να προέρχονται από το κράτος και όχι από τον τραπεζικό τομέα.
  2. Θα πρέπει να δοθούν κίνητρα σε πολίτες  και επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί από την κρίση ή το πλήγμα ήταν μικρής έκτασης, για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος ώστε να διατηρηθεί κάποια εισροή χρημάτων στα κρατικά ταμεία.
  3. Για την επίτευξη των πιο πάνω απαιτείται η διατήρηση ικανοποιητικού επιπέδου λειτουργίας τμημάτων της δημόσια υπηρεσίας, μέσα από την αξιοποίηση και αναβάθμιση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 5 Απριλίου 2020

 

You may also like