ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές ενώνουν τη φωνή τους

Ενόψει της σημερινής τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές ένωσαν τη φωνή τους για να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα ενότητας αλλά και ενίσχυσης των κρατών μελών ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την πανδημία και να αποφύγουν μία νέα οικονομική κρίση.

Για το σκοπό αυτό η Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρία Βασιλειάδου, συμμετείχε μαζί με άλλους αρχηγούς και εκπροσώπους ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων όπως είναι η Πρωθυπουργός της Δανίας, Μέττε Φρεντέρικσεν, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά κ.ά. Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων στην τηλεδιάσκεψη είναι η ενίσχυση της αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ και η έμπρακτη στήριξη των κρατών μελών μέσα από μέτρα που θα στηρίζουν τις ευάλωτες ομάδες τόσο κατά τη διάρκεια της κρίσης όσο και μετά.

Η Αναπληρωτής Πρόεδρος δήλωσε τη στήριξη της ΕΔΕΚ στις προτάσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη δημιουργία δυνατού κοινωνικού δικτύου με ενίσχυση και ενδυνάμωση των δημοσίων νοσοκομείων, πληρέστερη και ποιοτική εφαρμογή κρατικών Σχεδίων Υγείας όπως και οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων, αυτοτελώς και μη, και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η ΕΔΕΚ έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης πρόταση δημιουργίας «Συμβουλίου Δράσης και Παρακολούθησης» όσων συμβαίνων στα κράτη μέλη με στόχο τη δημιουργία πρωτοκόλλων στη βάση υιοθέτησης καλών πρακτικών. Επίσης η Αν. Πρόεδρος τόνισε την ανάγκη λήψης οικονομικών μέτρων στήριξης προς την Κύπρο, την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες της ΕΕ που δέχονται προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 26 Μαρτίου 2020

You may also like