ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Ευρωπαίος πολίτης θα πρέπει να νοιώσει τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης κοντά του

 

Στις 9 Μαΐου, πριν 70 χρόνια υπογράφηκε η ιστορική Διακήρυξη Σιούμαν και άνοιξε ο δρόμος για την δημιουργία μιας οικονομικής ένωσης κρατών που θα βάδιζαν μαζί στην πορεία του χρόνου. Στην προοπτική του χρόνου η συνεργασία αυτή εξελίχθηκε σε ένωση κρατών σε όλα τα επίπεδα.

Αυτό που προέχει σήμερα είναι να δούμε ποια Ευρώπη θέλουμε, κυρίως μετά την πανδημία και αν όντως το επίπεδο αλληλεγγύης μεταξύ των συνεταίρων κρατών έχει κτιστεί σωστά μέσα στα χρόνια συνεργασίας που προηγήθηκαν, ώστε να αποτελέσει άξονα για τα μελλοντικά βήματα και τις κοινές αποφάσεις.

Ένας είναι ο δρόμος για την επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά την διάρκεια της πανδημίας αλλά και για την μετά περίοδο: οι κοινωνικές πολιτικές που προστατεύουν όλους τους πολίτες και κυρίως τις ευάλωτες ομάδες.

Ο Ευρωπαίος πολίτης θα πρέπει να νοιώσει τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης κοντά του, δίπλα του, να νοιώσει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στους θεσμούς.

Αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα και είναι εφικτό, μόνο με εμβάθυνση της συνεργασίας, με συνοχή και αλληλεγγύη.

Μια προοδευτική Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί την εγγύηση για ευημερία, ισότητα, ελευθερία για όλους ανεξαιρέτως τους ευρωπαίους πολίτες.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 9 Μαΐου 2020

 

You may also like