ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο διπλασιασμός των κονδυλίων της απευθείας επιχορήγησης είναι μία μεγάλη νίκη που πετύχαμε εμείς οι Σοσιαλιστές

Σήμερα στην έκτακτη συνεδρίαση που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα PES οι ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων συμφωνήσαμε σε μία κοινή διακήρυξη που αφορά στην ανακοίνωση για το νέο Ταμείο Ανάκαμψης που εξήγγειλε η Κομισιόν, στις 2.30 το απόγευμα.

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές χαιρετίζουμε το σχέδιο ανάκαμψης. Το σημερινό Σχέδιο είναι απότοκο των πολλών παρεμβάσεων των Σοσιαλιστών για να αυξηθεί η απευθείας επιχορήγηση στα κράτη μέλη και να μειωθεί η “στήριξη”  μέσω δανειοδότησης. Ο διπλασιασμός των κονδυλίων της απευθείας επιχορήγησης είναι μία μεγάλη νίκη που πετύχαμε εμείς οι Σοσιαλιστές. Θεωρούμε πως το εν λόγω Σχέδιο αποτελεί  μία σημαντική πρωτοβουλία που λήφθηκε έγκαιρα για την άμεση στήριξη των χωρών που έχουν πληγεί από την πανδημία. Είναι μια ισχυρή απάντηση στους ευρωσκεπτικιστές και τους ακροδεξιούς εθνικιστές που ήθελαν την ΕΕ να μένει αδιάφορη στα προβλήματα των μελών της και να οδηγείται στην διάλυση. Με αυτό το Σχέδιο η ΕΕ δηλώνει παρούσα, δίπλα στα κράτη μέλη της, δίπλα σε κάθε Ευρωπαίο πολίτη.

Μέσα από την κοινή διακήρυξη οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές δηλώνουμε ότι η κοινωνική συνοχή, η πράσινη ανάπτυξη και η  ψηφιακή τεχνολογία αποτελούν τους κύριους άξονες πολιτικής που θα οδηγήσουν την Ευρωπαϊκή οικογένεια σε ένα μέλλον προόδου και ανάπτυξης. Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τους πολίτες και να ανταποκριθούμε εμπράκτως στις ανάγκες τους.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 27 Μαΐου 2020

You may also like