ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λήψη άμεσων μέτρων για προστασία από τις παράνομες μεταναστευτικές ροές

Με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του Υπουργού Εσωτερικών στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» όπου αναγνωρίζεται πλέον και από πλευράς κυβέρνησης πως οι μεταναστευτικές ροές αποτελούν μία στοχευμένη προσπάθεια από πλευράς Τουρκίας για δημιουργία συνθηκών αποσταθεροποίησης, επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας για λήψη άμεσων και αυστηρών μέτρων.

Το μεταναστευτικό και προσφυγικό ρεύμα το αξιοποιεί σε μεγάλο βαθμό η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς σε μία προσπάθεια δημιουργίας μιας μορφής υβριδικού πολέμου αλλοίωσης της κυπριακής κοινωνίας και του δημογραφικού χαρακτήρα των ελεύθερων περιοχών. Συνεπώς η λήψη άμεσων μέτρων είναι επιβεβλημένη για προστασία τόσο της κυπριακής οικονομίας όσο και της κοινωνικής δομής του κυπριακού κράτους.

Επαναλαμβάνουμε πως ως Κύπρος οφείλουμε να προσφέρουμε προστασία σε πολίτες που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, καθώς αυτό επιβάλλει η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και η ίδια μας η ιστορία ως μία χώρα με χιλιάδες εκατοντάδες πρόσφυγες εξαιτίας της τουρκικής εισβολής.

Παρόλα αυτά, στην περίπτωση της παράνομης μετανάστευσης δεν μιλάμε για ανθρώπους που δικαιωματικά χρειάζονται προστασία, αλλά για μεταναστευτικά ρεύματα από χώρες στις οποίες δεν υπάρχουν πολεμικές συγκρούσεις αλλά και τυγχάνουν αξιοποίησης από την Τουρκία για εξυπηρέτηση των δικών της σκοπών.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 9 Φεβρουαρίου 2020  

You may also like