ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κατέθεσα στοιχεία που επιβεβαιώνουν πως όσα αναφέρει η λίστα Γιωρκάτζη για το δάνειό μου είναι αναληθή

Δήλωση Βουλευτή Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Ηλία Μυριάνθους, για τη Λίστα Γιωρκάτζη

Σε συνέχεια των όσων έχει αναφέρει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και εγώ, θα ήθελα να καταθέσω στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν ότι ο λογαριασμός του δανείου μου που φαίνεται μέσα στη Λίστα Γιωρκάτζη ως μη εξυπηρετούμενο δάνειο είναι αναληθή. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι από την πρώτη ημέρα του δανείου ήταν εξυπηρετούμενο και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις με προπληρωμένες δόσεις.

Το συγκεκριμένο δάνειο δεν έχει τύχει καμίας ευνοϊκής μεταχείρισης ούτε σε χαριστικούς τόκους ούτε σε διαγραφή δανείου. Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη λίστα έχει σοβαρά προβλήματα και λάθη.

Πέραν τούτου, όμως, αυτό που θα πρέπει ουσιαστικά να επισημάνουμε είναι ότι αυτό που ζήτησε η Βουλή τον Δεκέμβριο του 2018 στην Επιτροπή Οικονομικών ήταν να παρουσιαστούν τα ονόματα των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, πολιτειακών και κρατικών αξιωματούχων οι οποίοι έτυχαν ευνοϊκής μεταχείρισης από τις τράπεζες είτε σε ότι αφορά ευνοϊκά δάνεια είτε σε διαγραφή δανείων είτε σε μείωση επιτοκίου, ζητήματα τα οποία ο απλός πολίτης ουσιαστικά δεν μπορούσε να απολαύσει.

Από την άλλη σε ότι αφορά το ζήτημα του ότι η συγκεκριμένη λίστα συμπεριλαμβάνει πρόσωπα, είτε αυτά είναι βουλευτές είτε Υπουργοί, αλλά παράλληλα και κοινοτάρχες ή δημοτικούς συμβούλους, αυτό στην ουσία αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη που ουσιαστικά δεν εστιάζεται πια στο καίριο ζήτημα που θέλει απάντηση σήμερα, κατά πόσο κάποιοι πολιτικά εκτεθειμένοι ευθύνονται για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και για τη διάλυση και το ξεπούλημα του Συνεργατισμού.

Αυτά είναι τα ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν. Αυτή είναι η λίστα που πρέπει να δοθεί για να ξέρει πραγματικά ο πολίτης ποιοι είναι οι υπεύθυνοι αυτής της τραπεζικής κοροϊδίας, τραγωδίας, σκανδάλου.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 13 Ιουλίου 2020

You may also like