ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καμία χώρα να μην καταρρεύσει από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας

Σήμερα συνήλθε το PES (Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα) σε τηλεδιάσκεψη και συζήτησε το Σχέδιο Ανάκαμψης (Recovery Plan) και τις προτάσεις των σοσιαλιστών σε όλα τα επίπεδα. Την ΕΔΕΚ εκπροσώπησε η Αν. Πρόεδρος, Μαρία Βασιλειάδου.

Αυτό που τονίστηκε είναι η ανάγκη της επιτάχυνσης στη λήψη αποφάσεων κεντρικά, αλλά ταυτόχρονα και η ανάγκη της επιτάχυνσης για αποφασιστικά βήματα στη διερεύνηση των πόρων στήριξης αυτών των αποφάσεων.

Είναι γεγονός ότι οι επιπτώσεις του φονικού ιού ήταν ασύμμετρες και έπληξαν με διαφορετικό τρόπο και διαφορετική έκταση τις χώρες της Ε.Ε. Ήταν γενική ομολογία όμως των συμμετεχόντων ότι εάν μια χώρα αφεθεί να καταρρεύσει, τότε όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα διαλυθεί.

Η κ. Βασιλειάδου, στην παρέμβασή της τόνισε την ανάγκη για ενίσχυση της συνεργασίας των αδελφών σοσιαλιστικών κομμάτων, ώστε το μήνυμα της αλληλεγγύης, του κοινωνικού κράτους, της προστασίας της εργασίας και όλων των προτάσεων της σοσιαλιστικής οικογένειας για ανάκαμψη από την πανδημία, να γίνει πιο ηχηρό και να φτάσει στους πολίτες ξεκάθαρο μέσα από την δημόσια σφαίρα.

Τόνισε επίσης την ανάγκη να δημιουργηθούν εργαλεία, όπως για παράδειγμα «Το Συμβούλιο για παρακολούθηση και άμεση παρέμβαση» για προληπτική αντιμετώπιση όλων των μελλοντικών κρίσεων σε πολυεπίπεδη βάση.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 5 Μαΐου 2020

You may also like