ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλό Πάσχα και Καλή Λευτεριά!

Το φετινό Πάσχα το βιώνουμε κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες. Παραδόσεις αιώνων που θέλουν τους πιστούς να γιορτάζουν αυτή τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης μέσα στους ιερούς ναούς, εγκαταλείπονται προσωρινά λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί ώστε να προστατευθούν οι πιστοί από την μάστιγα της πανδημίας που μας δοκιμάζει.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν επιβάλλουν όσο ποτέ άλλοτε να είμαστε αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη τη δική μας συνδρομή για να έχουν αξιοπρεπή διαβίωση. Την ίδια στιγμή, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν, δίνουν νυχθημερόν μάχη ζωής ώστε να νικήσουμε τον αόρατο αλλά όχι αήττητο κοινό εχθρό.

Παρά τις επικρατούσες συνθήκες οι ιερές μέρες του Θείου Πάθους δίνουν το πιο ελπιδοφόρο αλλά και το πιο ξεκάθαρο μήνυμα πως η ανθρωπότητα θα καταφέρει να κερδίσει και αυτή τη μάχη για τη ζωή.

Ευχόμαστε να επέλθει η λύτρωση και η Ανάσταση για τον κάθε έναν από εμάς αλλά και στην πατρίδα μας που γιορτάζει την Ανάσταση του Θεανθρώπου για 45 χρόνια σε συνθήκες ημικατοχής.

Με πνεύμα ενότητας και αγωνιστικότητας καλούμαστε όλοι να στηρίξουμε αποφασιστικά την απελευθέρωση της πατρίδας μας και την προστασία της κρατικής της κυριαρχίας από τις ασύμμετρες απειλές του τουρκικού επεκτατισμού.

Καλό Πάσχα και Καλή Λευτεριά!

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 17 Απριλίου 2020

You may also like

ΕΔΕΚ ΓΡΟΘΙΑ

Αναστασιαδης Σύνοδος Κορυφής