ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η προμήθεια καυσίμων από τα κατεχόμενα αιμοδοτεί το ψευδοκράτος.

Ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για τερματισμό

Σύμφωνα με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών, το ποσοστό των αγορών από τα κατεχόμενα για τη βενζίνη 95 οκτανίων για το 2017 ήταν στο 3%, το 2018 αυξήθηκε στο 10,62% και το 2019 αυξήθηκε ακόμη περισσότερο στο 18,51%.

Λόγω των πιο πάνω οι απώλειες της κυπριακής οικονομίας εξαιτίας της αγοράς καυσίμων από τα κατεχόμενα υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η προμήθεια καυσίμων από τα κατεχόμενα πέραν του ότι αιμοδοτεί την οικονομία του παράνομου ψευδοκράτους, συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό, οδηγεί σε κλείσιμο ή υπολειτουργία πρατηρίων που δραστηριοποιούνται κυρίως σε ακριτικές περιοχές και, όπως αυταπόδεικτα αποδεικνύεται, αποστερεί από την Κυπριακή Δημοκρατία τα έσοδα από τους φόρους που θα λάμβανε.

Την ίδια στιγμή ο κύπριος πολίτης δεν πρέπει να αγνοεί πως η ποιότητα των καυσίμων στα κατεχόμενα είναι μη ελεγχόμενη και μη πιστοποιημένη.

Η ΕΔΕΚ επισημαίνοντας τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν από την παράνομη εισαγωγή καυσίμων από τα κατεχόμενα είχε καταθέσει εδώ και δυο χρόνια συγκεκριμένες προτάσεις προς την κυβέρνηση για περιορισμό αυτού του φαινομένου.

Δεν είναι αργά, ακόμα και τώρα, η κυβέρνηση να τις επαναξιολογήσει και να λάβει τα αναγκαία μέτρα για περιορισμό και εν τέλη τερματισμό του φαινομένου αυτού.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 9 Ιανουαρίου 2020

 

You may also like