ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε ολοκληρωμένο σχεδιασμό αντιμετώπισης του υβριδικού πολέμου από την Τουρκία με αιχμή του δόρατος το μεταναστευτικό.

Οι αυξημένες παράνομες μεταναστατευτικές ροές στα εδάφη της Κ.Δ προβληματίζουν και ως ΕΔΕΚ επαναλαμβάνουμε πως η Κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε ολοκληρωμένο σχεδιασμό αντιμετώπισης του υβριδικού πολέμου που δέχεται από την Τουρκία με αιχμή του δόρατος το μεταναστευτικό .

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ καταθέσαμε σειρά προτάσεων στην Κυβέρνηση και ελπίζουμε να τύχουν ανάλογης αξιολόγησης και αξιοποίησης. Όπως τονίσαμε πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, το θέμα των Οδοφραγμάτων χρειάζεται προσεκτική και ειδική μεταχείριση γιατί οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από λανθασμένες επιλογές και αποφάσεις είναι πολλαπλοίγιατί αφενός υπάρχει κίνδυνος αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος και αφετέρου κίνδυνος υποβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτό που πρέπει να καταστεί σαφές είναι πως, η κύρια ευθύνη διαχείρισης της κατάστασης ανήκει στην Κ.Δ που είναι η μόνη νόμιμη διεθνώς αναγνωρισμένη και όχι το κατοχικό καθεστώς που επιζητεί άμεσα ή έμμεσα αναγνώριση του.

 

Γραφείο Τύπου

6 Ιουνίου 2020 ,Λευκωσία

 

You may also like