ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση οικονομική στήριξη όσων πλήττονται από την πανδημία και σε υιοθέτηση των προτάσεων μας που αυξάνουν την ρευστότητα κράτους, εργαζομένων και επιχειρήσεων

Η επέκταση και αυστηροποίηση των μέτρων της κυβέρνησης δυστυχώς διέψευσαν τις αρχικές της προσδοκίες όπως αυτές παρουσιάστηκαν πριν από τρεις εβδομάδες. Όχι μόνο η αγορά ενόψει Χριστουγέννων δεν θα επανέρθει στην κανονικότητά της προς όφελος της οικονομίας αλλά αντίθετα οι επιπτώσεις στην οικονομία από την παράταση των μέτρων θα είναι μεγαλύτερες.

Η επιδημιολογική εικόνα όπως σήμερα καταγράφεται δικαιώνει την πρόταση που η ΕΔΕΚ κατέθεσε πριν από τρεις βδομάδες για τον καθολικό εγκλεισμό ο οποίος θα μηδένιζε την διασπορά του ιού, θα μείωνε σημαντικά την επιβάρυνση του υγειονομικού συστήματος και τις επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία και τους εργαζομένους.

Καλούμε την κυβέρνηση:

  • να προχωρήσει στην άμεση οικονομική στήριξη όσων επηρεάζονται από τα μέτρα που έχουν ληφθεί,
  • να αξιολογήσει τις προτάσεις της ΕΔΕΚ που εγκαίρως της έχουν δοθεί.

Με την υιοθέτηση των προτάσεών μας εκτιμούμε ότι σε αυτή την φάση θα μειωθούν οι επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία και την ίδια στιγμή θα αυξηθεί η δυνατότητα του κράτους να στηρίξει τους αυτοτελώς εργαζομένους και τις επιχειρήσεις που θα πληγούν από την επέκταση των μέτρων.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 27 Νοεμβρίου 2020 

You may also like