ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΕΔΕΚ δεν συμμετέχει σε κανένα σχέδιο Αναστολής Εργασιών

Είναι με ιδιαίτερη λύπη που είδαμε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» να επαναλαμβάνεται η αναληθής είδηση ότι η ΕΔΕΚ αιτήθηκε να συμμετάσχει στο Ειδικό Σχέδιο Μερικής Αναστολής Εργασιών της Επιχείρησης. Η ΕΔΕΚ δεν συμμετέχει σε κανένα σχέδιο Αναστολής Εργασιών ούτε αιτήθηκε για να συμμετάσχει αλλά ούτε και δικαιούται αφού δεν είναι επιχείρηση.

Αυτό που έχει συμβεί, και το οποίο δηλώσαμε ξεκάθαρα στην εφημερίδα Φιλελεύθερος στις 13 Απριλίου και 4 Μαΐου που επικοινώνησε μαζί μας για το εν λόγω θέμα, είναι πως από την πρώτη μέρα της πανδημίας τα γραφεία της ΕΔΕΚ λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, δεν έχει γίνει καμία μείωση μισθού ενώ την ίδια στιγμή έχουν στελεχωθεί ομάδες εθελοντών για παροχή βοήθειας στους πολίτες. Η ΕΔΕΚ δεν εμπίπτει και δεν αιτήθηκε να συμμετάσχει στο σχέδιο επιχορήγησης μισθών προσωπικού.

Έξι υπάλληλοι αξιοποιώντας το δικαίωμα που τους παραχωρεί το κράτος αιτήθηκαν ειδική άδεια φροντίδας παιδιών και ειδικό επίδομα ασθενείας λαμβάνοντας από το κράτος το 60% των απολαβών τους. Η ΕΔΕΚ, για να μην υπάρχει μείωση στις απολαβές των εργαζομένων της, συνείσφερε το υπόλοιπο 40% του μισθού τους. Με τη χαλάρωση των μέτρων το 6ο άτομο έχει επιστρέψει στην εργασία του.

Με σεβασμό προς το λειτούργημα της δημοσιογραφίας και της σωστής πληροφόρησης των πολιτών, αναμένουμε από την εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» την δημοσιοποίηση της πραγματικής διάστασης των γεγονότων.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 14 Μαΐου 2020

You may also like