ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αποδεικνύει πως η λήψη πολιτικών και οικονομικών μέτρων από πλευράς ΕΕ σε βάρος της Τουρκίας είναι μονόδρομος

Η δήλωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την τουρκική επεκτατική πολιτική της Τουρκίας αλλά και την μόνιμα αρνητική στάση που διατηρεί απέναντι στην Κύπρο και τους νόμιμους κατοίκους της.

Η εν λόγω δήλωση αποδεικνύει πως η λήψη πολιτικών και οικονομικών μέτρων από πλευράς ΕΕ σε βάρος της Τουρκίας είναι μονόδρομος.

Το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να ολοκληρωθεί ανεξαρτήτως των τουρκικών προθέσεων και προκλήσεων. Η ΕΕ οφείλει να σταθεί αρωγός προς αυτό καθώς οποιαδήποτε πρόκληση απέναντι στην Κύπρο και την Ελλάδα είναι πρόκληση απέναντι και στην ίδια την ΕΕ.

Συνεχίζει να μας προβληματίζει το γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις οι οποίες τρέφουν ψευδαισθήσεις οτι η τουρκική πλευρά μπορεί να επιδείξει καλή θέληση για δίκαιη και δημοκρατική λύση στο κυπριακό εάν και εφόσον προβούμε σε περαιτέρω επικίνδυνες παραχωρήσεις οι οποίες θα θέσουν σε αμφισβήτηση την υπόσταση και κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 28 Ιουνίου 2020

You may also like