ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η δική μας ευθύνη έχει τελειώσει. Δεν πρόκειται να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το θέμα της διαγραφής του Δημήτρη Παπαδάκη

Δείτε τη δήλωση εδώ: Μετά από επικοινωνία που είχα σήμερα με το Αρχηγείο Αστυνομίας, κάλεσα τους εκπροσώπους του, να τους ενημερώσω ότι ήδη από την πλευρά της ΕΔΕΚ από τις 10 Φεβρουαρίου όλα τα σχετικά έγγραφα και στοιχεία τα οποία είχαν κατατεθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο έχουν ήδη κοινοποιηθεί σε αρμόδια όργανα της Ε.Ε., του Ευρωκοινοβουλίου, για περαιτέρω διερεύνηση. Επίσης πληροφόρησα τους εκπροσώπους του Αρχηγείου Αστυνομίας ότι σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουμε από αυτά τα όργανα σε περίπτωση που θα χρειαστούν τη συνδρομή των κυπριακών αρχών θα απευθυνθούν αυτοί στις κυπριακές αρχές. Η δική μας η ευθύνη έχει τελειώσει και θέλω να σας πληροφορήσω ότι από εδώ και πέρα ως ΕΔΕΚ δεν πρόκειται πια να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το θέμα της διαγραφής του Δημήτρη Παπαδάκη.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν δόθηκαν γραπτώς αυτοί οι ισχυρισμοί, ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε:

«Δόθηκαν όλα τα τεκμήρια και όλα τα στοιχεία που κατατέθηκαν το Σάββατο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν έχουν πει στον κ. Σιζόπουλο ότι θα επανέλθουν για κάποιες περαιτέρω πληροφορίες, ο κ. Σιζόπουλος απάντησε:

«Αντιλαμβάνεστε ότι αυτά δεν είναι πληροφορίες που μπορώ να τις γνωρίζω. Μας έχουν διαβεβαιώσει ότι σε περίπτωση που θα χρειαστούν την συνδρομή των κυπριακών αρχών θα απευθυνθούν αυτοί στις κυπριακές αρχές, ως εκ τούτου αυτό δεν είναι υπόθεση δική μας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ότι συνεχίζεται η παραίτηση στελεχών και αν αυτό τον προβληματίζει, ο κ. Σιζόπουλος απάντησε:

«Αυτό είναι αναμενόμενο, εάν μάλιστα διαπιστώσουμε ότι αρκετά από τα στελέχη αυτά είναι οι συνεργάτες του Δημήτρη Παπαδάκη, οι εργοδοτούμενοι του και μέλη των οικογενειών του, είναι αναμενόμενο».

Σε διευκρινιστική ερώτηση για το τι εννοεί μέλος των οικογενειών του ο κ. Σιζόπουλος διευκρίνισε:

«Παραιτήθηκε μέλος της Νεολαίας που η μητέρα του είναι εργοδοτούμενη από τον Δημήτρη Παπαδάκη. Δεν είμαστε δικαστήριο αυτό είναι θέμα του Δικαστηρίου και των ανακριτικών αρχών, εμείς είχαμε υποχρέωση από την στιγμή που διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν ενδεχόμενες παρατυπίες, με βάση τα σχετικά στοιχεία αφού ο Ευρωβουλευτής και ο δικηγόρος του αρνήθηκαν να προσέλθουν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και ενδεχομένως να τεκμηριώσουν το ανυπόστατο κάποιων από αυτά τα στοιχεία. Εμείς οφείλαμε τα στοιχεία αυτά στο σύνολο τους να τα κοινοποιήσουμε στις αρμόδιες Ευρωπαϊκές αρχές για διερεύνηση. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι η διαγραφή του Δημήτρη Παπαδάκη δεν έγινε για αυτά τα στοιχεία, η διαγραφή είναι καθαρά πολιτική υπόθεση και αφορά το γεγονός ότι συστηματικά, έχει παραβιάσει ομόφωνες αποφάσεις συλλογικών οργάνων του κόμματος, σε αρκετές από τις οποίες συμμετείχε και ο ίδιος και έλαβε μέρος και ψήφισε. Είναι λοιπόν για αντικομματική συμπεριφορά. Όλα τα υπόλοιπα εμάς δεν μας ενδιαφέρουν και δεν μας αφορούν.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ότι ο Δ. Παπαδάκης έκανε λόγο για μια εγκληματική οργάνωση που συλλέγει στοιχεία με δόλιο τρόπο ο κ. Σιζόπουλος είπε:

«Να το τεκμηριώσει και να το επιβεβαιώσει και εύχομαι και ελπίζω ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θα τον καλέσει για δώσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες και τα συγκεκριμένα στοιχεία».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για βίντεο που σχετίζεται με τον Δ. Παπαδάκη απάντησε:

«Έχω ενημερωθεί αλλά μέχρι στιγμής δεν μπόρεσα να δω το βίντεο. Οι συνεργάτες μου με ενημέρωσαν αλλά δεν το είδα ακόμα γιατί αντιλαμβάνεστε ότι από το πρωί που ασχολούμαι μαζί σας για να μπορέσω να διευκρινίσω τα θέματα που είχαν σχέση με το Αρχηγείο Αστυνομίας και τα υπόλοιπα».

Σε σχόλιο δημοσιογράφου για το ότι βλέποντας το βίντεο κάποιος μπορεί να πει ότι ενδεχομένως να έρχεται από την ΕΔΕΚ ή να έχουν υποκλέψει στοιχεία της ΕΔΕΚ προκειμένου να προβληθεί αυτό το βίντεο, ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε:

«Δεν μπορώ να γνωρίζω. Γι’ αυτό αν θέλουν οι ανακριτές αρχές, ας το διερευνήσουν. Ευχαριστώ πολύ».

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 14 Φεβρουαρίου 2020

 

You may also like