ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εποικοδομητική συνάντηση είχε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ με τον νέο Έλληνα Πρέσβη στην Λευκωσία

Ο πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος μετά την συνάντηση που είχε το πρωί με τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο Θεοχάρη Λαλάκο δήλωσε:

«Είχα την χαρά και την τιμή, να έχουμε μια πρώτη συνάντηση σήμερα με το νέο Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο. Μπορώ να πω ότι από την πρώτη συνάντηση ήδη έχουν καταγραφεί πάρα πολλά θετικά και εποικοδομητικά στοιχεία. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι και με τους προκατόχους του είχαμε μια αγαστή και πάρα πολύ εποικοδομητική συνεργασία, έγινε ανταλλαγή απόψεων και συμφωνήθηκε ότι αυτό θα συνεχίσει και θα αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο. Αυτό που είναι πάρα πολύ σημαντικό και νομίζω ότι θα πρέπει να μεταφερθεί προς τα έξω είναι ότι Ελλάδα και Κύπρος στο πλαίσιο των ασύμμετρων απειλών που δεχόμαστε σήμερα από την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας στο χώρο του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου, θα πρέπει την πολιτική σημασία να την ενδυναμώσουμε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. H ανταλλαγή απόψεων των πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου με τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας αλλά και με την Πρέσβη της Ελλάδας που βρίσκετε στην Κύπρο είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας ο οποίος θα πρέπει να αξιολογηθεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό»

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Ελλάδος Θεοχάρης Λαλάκος ανέφερε:

«Σήμερα είχα την ευκαιρία στα πλαίσια των επαφών γνωριμίας που πραγματοποιώ με τους πολιτικούς αρχηγούς της Κύπρου, να έχω μια μακρά και πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ τον κ. Μαρίνο Σιζόπουλο. Η ΕΔΕΚ είναι ένα ιστορικό κόμμα πολύ γνωστό και στον Ελλαδικό χώρο για τις απόψεις τους τις οποίες ο κ. Πρόεδρος παρέθεσε με ενάργεια και με σαφήνεια. Είναι πολύ σημαντικό για μένα που είμαι καινούργιος σε αυτή την θέση του Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο να ακούσω τις απόψεις ανθρώπων οι οποίοι ασχολούνται με τα θέματα αυτά και μάχονται για τα θέματα αυτά ,πολλά χρόνια. Και αυτό στα πλαίσια της στενότατης συνεργασίας που είχαν και θα έχουν η Αθήνα με την Λευκωσία σε όλα τα επίπεδα συμπεριλαμβανομένου και το επίπεδο των πολιτικών κομμάτων. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάνε και η Ελλάδα και η Κύπρος ο ελληνισμός ,θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας, που θα το κάνουμε και είμαι βεβαίως και εσείς, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κάτω από αυτές τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες και νομίζω θα το πετύχουμε»

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

12 Μαρτίου 2020 Λευκωσία

You may also like