ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιβεβλημένη η δημιουργία δωματίων θηλασμού στους επαγγελματικούς χώρους των εργαζόμενων μητέρων

Χαιρετίζουμε την έναρξη της συζήτησης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας των κανονισμών για τη δημιουργία δωματίων θηλασμού στους επαγγελματικούς χώρους των εργαζόμενων μητέρων.  Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική και εμπίπτει στο γενικότερο πλαίσιο των προτάσεών μας για δημιουργία υποδομών που συμφιλιώνουν την επαγγελματική με την οικογενειακή ζωή.

Με αφορμή αυτό επαναλαμβάνουμε ότι ως ΕΔΕΚ συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για:

  1. Επιδότηση των εργαζόμενων μητέρων για φύλαξη των παιδιών τους σε βρεφονηπιοκομικούς σταθμούς.
  2. Καθολική πληρωμή των 2 εβδομάδων γονικής άδειας σε όλους τους εργαζόμενους γονείς.
  3. Αναβάθμιση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου σε ωράριο και δράσεις που να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις της σημερινής ανταγωνιστικής κοινωνίας.
  4. Προσαρμογή των ωραρίων των βρεφονηπιακών σταθμών ώστε να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων γονιών.
  5. Να εξεταστεί από την πολιτεία η δυνατότητα σε μεγάλες επιχειρήσεις να λειτουργήσουν τάξεις νηπιαγωγείου και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ώστε τα παιδιά των εργαζομένων να τυγχάνουν ασφαλούς φύλαξης.
  6. Παραχώρηση κινήτρων στους ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς για υιοθέτηση φιλικών πρακτικών για τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, όπως ευέλικτα ωράρια εργασίας, γονικές άδειες και άλλα με πλήρη ωφελήματα για τους εργαζόμενους γονείς.
  7. Ίση αμοιβή των γυναικών με τους άντρες για την προσφορά ίδιας εργασίας.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 29 Σεπτεμβρίου 2020

You may also like