ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστολή Σιζόπουλου σε Σακεραλλοπούλου για δημοσίευμα Σ. Κασιμάτη

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, απέστειλε σήμερα στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακεραλλοπούλου την πιο κάτω επιστολή, διαμαρτυρόμενος για το δημοσίευμα του Στέφανου Κασιμάτη στην αθηναϊκή εφημερίδα «Η Καθημερινή» (φύλλου υπ. αριθμ. 30.371/15-3-2020):

“Εξοχότατη Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Αικατερίνη Σακεραλλοπούλου

Αγαπητή κα Πρόεδρε,

Με μεγάλη θλίψη ενημερώθηκα για το απαράδεκτο δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας «Η Καθημερινή» που υπογράφει ο Στέφανος Κασιμάτης και το οποίο αναφέρει: «Η νέα πρόεδρος την γλίτωσε προσωρινώς λόγω κορωνοϊού, που δεν επιτρέπει ταξίδια. Προσωρινώς, όμως, διότι αυτή η ιδιότυπη κατάσταση ενός έθνους με δύο κράτη, εκ των οποίων το μεγαλύτερο τρέχει μονίμως πίσω από τις αταξίες του μικρότερου και πληρώνει μονίμως τον λογαριασμό, είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να φανταστώ ( κανείς δεν μπορεί), πώς θα απαλλαγούμε…».

Το πιο πάνω εκτός του ότι είναι ιστορικά αναληθές, αποτελεί μέρος μίας απαράδεκτης προπαγανδιστικής εκστρατείας που στόχο έχει να μειώσει τις θυσίες των Κυπρίων έναντι των ελλαδιτών, να σβήσει από τη μνήμη τα όσα απαράδεκτα και εγκληματικά έκανε η Χούντα των Αθηνών εις βάρος ολόκληρου του Ελληνισμού και κύρια της Κύπρου και να αποτρέψει τη συνεργασία των δύο κρατών.

Κύπρος και Ελλάδα μαζί ανέκαθεν έδιναν τον αγώνα τους, η μία για την άλλη με ανιδιοτέλεια και πίστη, απέναντι στους κοινούς εχθρούς που η μοίρα έταξε να έχουμε.

Με την παρούσα επιστολή σας ζητώ ταπεινά να απαιτήσετε τη δημόσια απολογία της εφημερίδας και του εν λόγω αρθρογράφου. Αλίμονο εάν αφήνουμε όσους είτε από ιστορική άγνοια είτε από εμπάθεια και προώθηση αλλότριων σκοπών να προπαγανδίζουν σε βάρος των Κυπρίων και Ελλαδιτών”.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 20 Μαρτίου 2020

 

You may also like