ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστολή Δρ Σιζόπουλου προς Υπ. Υγείας για έναρξη χορήγησης υδροξυχλωροκίνης και αζιθρομυκίνης σε όσους έχουν νοσήσει με κορωνοϊό

Με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Δρ Μαρίνος Σιζόπουλος, υπό την ιδιότητα του ιατρού, απέστειλε στον Κωνσταντίνο Ιωάννου την πιο κάτω επιστολή ζητώντας την χορήγηση της υδροξυχλωροκίνης και αζιθρομυκίνης σε όσους έχουν νοσήσει με κορωνοϊό:

«Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Αυτήν την επιστολή σας την απευθύνω περισσότερο ως γιατρός και όχι ως πολιτικός-Πρόεδρος Κόμματος.

Είναι αποτέλεσμα της ανησυχίας μου από το γεγονός ότι μέχρι στιγμής η επιστημονική ομάδα του Υπουργείου Υγείας που διαχειρίζεται την πανδημία του κορωνοϊού, προβάλλοντας διάφορους λόγους όπως παραδείγματος χάριν ότι δεν έχουν ετοιμαστεί σχετικά πρωτοκόλλα, δεν προχώρησε στην υπόδειξη έναρξης εφαρμογής της θεραπείας που προβλέπει την χρήση δυο συγκεκριμένων φαρμάκων, της Υδροξυχλωροκίνης και της Αζιθρομυκίνης.

Μέσα από την μακροχρόνια εμπειρία μου ως γιατρός σας διαβεβαιώ ότι και τα δύο φάρμακα είναι απολύτως ασφαλή και στην χορηγούμενη θεραπευτική δοσολογία δεν παρουσιάζουν οποιεσδήποτε παρενέργειες, πολύ δε περισσότερο όταν η χρονική διάρκεια της θεραπείας περιορίζεται στις 7 ημέρες. Ως εκ τούτου η χορήγηση των φαρμάκων δεν απαιτεί την ύπαρξη οποιωνδήποτε πρωτοκόλλων αλλά αποφασιστικότητα εφαρμογής. Πολύ δε περισσότερο δεν υπάρχει κανένας λόγος να ακολουθούμε αλλά σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να πρωτοπορούμε.

Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να σας επανυποβάλω το σχετικό θεραπευτικό σχήμα, Υδροξυχλωροκίνη (Plaquenil) 200 mg δυο φορές την ημέρα και Aζιθρομυκίνη (Zithromax) 500 mg μία φορά την ημέρα.

Το θεραπευτικό σχήμα χορηγείται σε θετικά στον ιό άτομα ανεξάρτητα συμπτωματολογίας. Σε περίπτωση μη θεραπευτικής ανταπόκρισης και μείωσης της συμπτωματολογίας μετά από 5-6 μέρες θεραπείας ορισμένα ιατρικά κέντρα του εξωτερικού προσθέτουν και το φάρμακο FAVIPIRAVIR […]”.

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 27 Μαρτίου 2020

 

You may also like