ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ενίσχυση της στεγαστικής πολιτικής του ΚΟΑΓ για επίλυση του στεγαστικού προβλήματος

Με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό για διόρθωση των αδυναμιών που υπάρχουν στην στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης, επαναφέρουμε τις προτάσεις που εδώ και χρόνια ως ΕΔΕΚ έχουμε καταθέσει στην κυβέρνηση, στους αρμόδιους Υπουργούς, στη Βουλή, στον ΚΟΑΓ και στον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης, για άμβλυνση και επίλυση του στεγαστικού προβλήματος:

  1. Επιστράτευση πολυκατοικιών ή και ξενοδοχείων που δεν λειτουργούν ώστε να στεγαστούν άμεσα οι άστεγοι.
  2. Οριοθέτηση περιοχών (σε κρατική γη) στις οποίες θα αναπτυχθούν προκατασκευασμένες κατοικίες για προσωρινή φιλοξενία αστέγων, αποφεύγοντας τη μονιμοποίηση σε αυτό το καθεστώς καθώς και την γκετοποίησή τους, μέχρι την επίτευξη του τελικού στόχου που είναι η επανένταξή τους στον κοινωνικό ιστό.
  3. Ενίσχυση της στεγαστικής πολιτικής του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης (ΚΟΑΓ).
  4. Παραχώρηση από τον ΚΟΑΓ σε νεαρά ζευγάρια κατοικία σε τιμή κόστους.
  5. Παραχώρηση από τον ΚΟΑΓ σε οικογένειες που εμπίπτουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού οικίες / διαμερίσματα με συμβολικό ενοίκιο ή με τη μέθοδο της ενοικιαγοράς.
  6. Επιδότηση για την ανακαίνιση κατοικίας για επιστροφή κατοίκων από τα αστικά κέντρα στην ύπαιθρο και κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
  7. Επαναφορά της δήλωσης  πολιτικής για τη στεγαστική ανάπτυξη των αγροτεμαχίων και τη δυνατότητα διαχωρισμού σε δίσκαλα τεμάχια και επαναφορά του συντελεστή δόμησης στο 10%.
  8. Ανέγερση φοιτητικών εστιών για παραχώρηση διαμερισμάτων σε φοιτητές με χαμηλό ενοίκιο.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 28 Ιανουαρίου 2020

 

You may also like

ΓΙΟΥΝΚΕΡ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Δικαιοσύνη

κοαγ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Εγκλωβισμένοι