ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έμπρακτη στήριξη στους καρκινοπαθείς και τους συγγενείς τους, ευγνωμοσύνη στις εθελοντικές οργανώσεις για την φροντίδα που παρέχουν

Η σημερινή Παγκόσμια Μέρα κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με σκοπό την ευαισθητοποίηση των ατόμων αλλά και των κυβερνήσεων ώστε να ενισχυθεί η έγκαιρη διάγνωση της νόσου. Την ίδια στιγμή οφείλουμε να τονίζουμε πως ένας από τους παράγοντες που προκαλεί την αύξηση των περιστατικών καρκίνου είναι η κλιματική αλλαγή και η μόλυνση του περιβάλλοντος και της ατμόσφαιρας. Αυτό επιβάλλει τη λήψη άμεσων μέτρων και την ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ώστε να μειωθεί η ρύπανση του περιβάλλοντος.

Η μέρα αυτή επιβάλλει πρώτιστα την έμπρακτη στήριξη όλων μας προς τους ασθενείς και τους συγγενείς τους αλλά και την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε να εκφράσουμε στις εθελοντικές οργανώσεις για την φροντίδα που παρέχουν στους καρκινοπαθείς. Είναι θλιβερό να διαπιστώνουμε για ακόμα μια χρονιά την απουσία κρατικού ογκολογικού κέντρου καθώς και το ότι η κρατική συνδρομή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενών αντί να είναι κυρίαρχη, είναι απλώς επικουρική.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 4 Φεβρουαρίου 2020

You may also like