ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκδηλώσεις του Κ.Σ. ΕΔΕΚ για καταδίκη του πραξικοπήματος και της εισβολής και τιμή προς όσους έπεσαν μαχόμενοι υπέρ δημοκρατίας και ελευθερίας

Με αφορμή τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της εισβολής, το Κ.Σ. ΕΔΕΚ διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων καταδίκης αλλά και τιμής όσων έπεσαν μαχόμενοι υπέρ δημοκρατίας και ελευθερίας.

Η κεντρική εκδήλωση καταδίκης του πραξικοπήματος και των θλιβερών γεγονότων του Ιουλίου του 1974 θα γίνει στις 15 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ στην Πλατεία Αγάλματος Ελευθερίας με κεντρικό ομιλητή  τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο. Της εκδήλωσης θα προηγηθεί στις 7.00 μ.μ. τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο χώρο της προτομής του ήρωα Δώρου Λοΐζου. Θα ακολουθήσει πορεία από την προτομή μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί βίντεο και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η Έλενα Περικλέους, εκπαιδευτικός και συγγραφέας και ο ηθοποιός Νεόφυτος Νεοφύτου.

Πέρα από την πιο πάνω εκδήλωση, η Ε.Ε. ΕΔΕΚ Λάρνακας διοργανώνει εκδήλωση καταδίκης του πραξικοπήματος και της εισβολής στις 11 Ιουλίου στις 11.00 π.μ. στην Προτομή του πρωτομάρτυρα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, Κόκου Φωτίου, στη Λάρνακα με ομιλητή τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο. Στις 18 Ιουλίου στις 9.00 π.μ. η Ε.Ε. ΕΔΕΚ Πάφου θα κάνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μακαρίου στην Πάφο. Τέλος, η Ε.Ε. ΕΔΕΚ Αμμοχώστου διοργανώνει αντικατοχική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμοχώστου στις 30 Ιουλίου στις 7.00 μ.μ. με κεντρικό ομιλητή τον Γιώργο Βαρνάβα πρώην Βουλευτή της ΕΔΕΚ.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 10 Ιουλίου 2020

You may also like