ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημιουργία ενός ειδικού Ταμείου αλληλεγγύης για τον προσφυγικό κόσμο

Δήλωση Αναπλ. Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μ. Βασιλειάδου

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε αντιπροσωπεία του Παγκρύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Περιουσιών Κατεχομένων όπου μας παρουσίασαν τις θέσεις και τα δικαιολογημένα αιτήματά τους για αποκατάσταση των ιδιοκτητών κατεχόμενων περιουσιών και κύρια όσων σήμερα δεν έχουν λάβει καμία αποζημίωση από την απώλεια χρήσης. Από την πλευρά της ΕΔΕΚ τους αναπτύξαμε την πρόταση που κατέθεσε ο βουλευτής του κόμματος Κωστής Ευσταθίου για δημιουργία ενός ειδικού Ταμείου αλληλεγγύης για τον προσφυγικό κόσμο στο Φορέα Ισότιμης Κατανομής των Βαρών που θα χρησιμοποιείται για τη στήριξη των ιδιοκτητών της κατεχόμενης γης μας. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα γίνει κατορθωτή η έμπρακτη βοήθεια στους πρόσφυγες και ιδιοκτήτες κατεχόμενης γης, ώστε να στηριχθούν από το Κράτος και να μην καταφεύγουν είτε στην Παράνομη Επιτροπή Αποζημιώσεων είτε στο ξεπούλημα της γης τους σε επιτήδειους, για να μπορέσουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Την ίδια στιγμή, διαβεβαιώσαμε τα μέλη της ΠΑΣΙΠΕΚΑ ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προστατευτούν οι ιδιοκτήτες κατεχόμενων περιουσιών που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι του φορέα ισότιμης κατανομής βαρών.

Τέλος, στηρίζουμε το αίτημά του για τερματισμό των στρεβλώσεων που υπάρχουν ανάμεσα σε ιδιοκτήτες κατεχόμενων περιουσιών που έλαβαν αποζημίωση και σε όσους δεν έτυχαν οποιασδήποτε στήριξης και αρωγής από το κράτος.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 25 Φεβρουαρίου 2020

You may also like