ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δηλώσεις Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου και Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή κατά την Ημερίδα Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Μετά από την ολοκλήρωση της Ημερίδας που διοργάνωσε το Κ.Σ. ΕΔΕΚ για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και την Ηγεσία του Κ.Σ. ΕΔΕΚ για την πρόσκληση να είμαι σήμερα σε αυτή την Ημερίδα την οποία θεωρώ πάρα πολύ σημαντική. Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τη φιλοσοφία της μεταρρύθμισης, να ενημερώσω για τα χρονοδιαγράμματα όσον αφορά την πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει το σύνολο των νομοσχεδίων και βεβαίως θέλω να χαιρετίσω τη θετική τοποθέτηση της ΕΔΕΚ έναντι της μεταρρύθμισης για την αναγκαιότητα να υπάρξει αυτή η μεταρρύθμιση.

Έχω καταγράψει κάποιους προβληματισμούς εκ μέρους της ΕΔΕΚ που είναι απόλυτα κατανοητοί. Αντιλαμβάνομαι ότι θα συνεχίσει και αυτή η συζήτηση στο πλαίσιο της Βουλής. Πάρα ταύτα αυτό το οποίο κρατώ ως θετικό και από τις τοποθετήσεις των ηγετικών στελεχών αλλά και των φίλων εκπρόσωπων της ΕΔΕΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση, είναι ότι μέσα από τις τοποθετήσεις τους διαφάνηκε ξεκάθαρα και ο δικός τους προβληματισμός να υπάρξει τάχιστα η ολοκλήρωση και ψήφιση αυτού του ρυθμιστικού πακέτου να επιφέρει τη νέα τάξη πραγμάτων».

Ακολούθως ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε:

«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό για τη συμμετοχή του στη σημερινή ημερίδα, για τις θέσεις και την ενημέρωση που κατέθεσε στην ημερίδα μας. Την ίδια στιγμή όπως έχετε ακούσει από την πλευρά της ΕΔΕΚ τον έχουμε διαβεβαιώσει ότι είμαστε θετικοί στην πρόοδο της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι μία αναγκαιότητα.

Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει με εποικοδομητικό τρόπο και με θετικές προτάσεις να συμβάλει όσο το δυνατό στη βελτίωση του τελικού νομοσχεδίου όταν θα προσέλθει στη Βουλή. Όμως θα παραμείνει σταθερή σε ορισμένες αρχές τις οποίες θεωρούμε ότι είναι εκ των ουκ άνευ και χαρακτηρίζουν τη δημοκρατία, τη διαφάνεια και κυρίως τη δυνατή συμμετοχή του συνόλου των φορέων, των οργανώσεων που θέλουν να λάβουν μέρος στην τοπική αυτοδιοίκηση. Από εκεί και πέρα εμείς θα αναμένουμε το τελικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα κατατεθεί και ανάλογα με τις προτάσεις θα γίνουν και οι δικές μας τελικές τοποθετήσεις όπως και τροπολογίες οι οποίες ενδεχομένως θα κατατεθούν».

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 11 Ιανουαρίου 2020

You may also like