ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δηλώσεις Πρόεδρου Κ. Σ. ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου, και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κυριάκου Κούσιου

Μετά από τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε:

«Σήμερα είχαμε την ευκαιρία και την χαρά να έχουμε μια πρώτη συνάντηση με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Κούσιο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  ανταλλάξαμε απόψεις γύρω από τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας και κυρίως θέματα που αφορούν την κυβερνητική πολιτική.

Για ακόμα μια φορά έχουμε διαβεβαιώσει τον κ. Κούσιο, όπως έχουμε διαβεβαιώσει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα συνεχίσουμε ως ένα υπεύθυνο κόμμα, έστω και αν βρισκόμαστε στην αντιπολίτευση, να ενισχύουμε την κυβερνητική επιτροπή εκεί και όπου κινείται και προς την κατεύθυνση των δικών μας πολιτικών θέσεων. Με εποικοδομητικές και θετικές προτάσεις, με πολιτικό λόγο ευπρέπειας θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε όπου είναι δυνατόν, αυτές οι πολιτικές της κυβέρνησης να βελτιώνονται προς όφελος της πατρίδας μας, προς όφελος του κύπριου πολίτη. Κυρίως αυτών των πολιτών που σήμερα λόγω και της οικονομικής κρίσης έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη κοινωνικής και οικονομικής στήριξης».

Ακολούθως ο κ. Κούσιος δήλωσε:

«Είναι με ιδιαίτερη χαρά που είχα σήμερα την συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ κ. Μαρίνο Σιζόπουλο και μέλη της ηγεσίας της ΕΔΕΚ. Συζητήσαμε τα τρέχοντα πολιτικά θέματα, ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά και επικεντρωθήκαμε στο θέμα του τρόπου αντιμετώπισης τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τα πολιτικά κόμμα, της ευπρεπούς παρουσίας των πολιτικών και των κομμάτων στον τόπο μας. Συμφωνήσαμε απόλυτα ότι πρέπει όλοι να συμβάλουμε στην εμπέδωση αρχών και ευπρεπούς συμπεριφοράς και προσβλέπω σε μια αγαστή συνεργασία τόσο με τον Πρόεδρο και την ηγεσία όσο και με την Εκπρόσωπο Τύπου της ΕΔΕΚ.

Θα πρέπει με σεβασμό και ευπρέπεια να αντιμετωπίζουμε τους πολιτικούς και τα κόμματα, θα πρέπει εμείς και εγώ προσωπικά να αντιμετωπίσουμε όλα τα πολιτικά κόμματα και να αναγνωρίσουμε την ανάγκη ύπαρξης και σεβασμού της αντιπολίτευσης. Αφού αναγνωρίσουμε λοιπόν αυτά, θα πρέπει να τοποθετούμαστε με ευπρέπεια, να αποφεύγουμε χαρακτηρισμούς και υψηλούς τόνους και να περιοριζόμαστε στα δεδομένα ή την αξιολόγηση την οποία κάνουμε. Πιστεύω και με τις επαφές που είχα και με τα άλλα κόμματα αυτό είναι γενικότερα αποδεκτό και ευελπιστώ ότι θα μπορέσουμε να έχουμε μια θετική εξέλιξη στο θέμα αυτό».

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 17 Ιανουαρίου 2020

You may also like