ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διακήρυξη Κ. Σ. ΕΔΕΚ για την 46η θλιβερή επέτειο της τουρκικής εισβολής

Η 15η και η 20η Ιουλίου 1974 ήταν οι δύο φάσεις του ίδιου εγκληματικού σχεδίου που οργάνωσαν οι ΝΑΤΟικοί κύκλοι με τη συνδρομή Ελλήνων πολιτικών και στρατιωτικών, ενισχυμένοι με τους κύπριους συνοδοιπόρους τους.

Στις 20 Ιουλίου όταν άρχιζε η τουρκική εισβολή η Χούντα των Αθηνών απέτρεψε την αποτελεσματική αντιμετώπιση των εχθρικών δυνάμεων, διευκολύνοντας έτσι τις εχθρικές δυνάμεις να οργανωθούν και να καταλάβουν εδάφη.

Για την ΕΔΕΚ, τους ΕΔΕΚίτες, τον ιδρυτή και ιστορικό της ηγέτη Β. Λυσσαρίδη σε αυτή τη διαδρομή δεν υπήρξαν διλήμματα. Όταν εκδηλώθηκε η τουρκική εισβολή οι ΕΔΕΚίτες ήταν στην πρώτη γραμμή άμυνας για να αποτραπεί η κατάληψη κυπριακών εδαφών που θα έδιναν στην Τουρκία την δυνατότητα να αποκτήσει έξοδο προς τη θάλασσα η τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Δυστυχώς η αντίσταση του λαού μας δεν ήταν ικανή να αποτρέψει την τραγωδία. Διέσωσε όμως την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο λαός μας με απίστευτη ψυχική δύναμη προχώρησε στην ανασύνταξή της από τα ερείπια της καταστροφής. Αυτή την Κυπριακή Δημοκρατία  οφείλουμε να προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού. Ιδρύθηκε και εδραιώθηκε με αγώνες, θυσίες και αίμα ηρώων, δεν θα επιτρέψουμε να καταλυθεί με υπογραφή πολιτικών.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 17 Ιουλίου 2020

You may also like