ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αθήνα και Λευκωσία να ματαιώσουν τις προσπάθειες  αναβάθμισης σχέσεων Τουρκίας – ΕΕ σε κάθε επίπεδο

Οι προκλήσεις της Τουρκίας είναι πλέον συνεχείς, κλιμακούμενες και αναβαθμισμένες με προφανή στόχο την προώθηση υλοποίησης της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μέσα στο πλαίσιο του σχεδίου που ο τούρκος Πρόεδρος κατ’ επανάληψη έχει αναφέρει ως «Γαλάζια Πατρίδα».

Γι’ αυτό και από την πλευρά της ΕΔΕΚ είμαστε υποχρεωμένοι να επαναφέρουμε παλαιότερες προτάσεις με στόχο την πολιτική και διπλωματική αντιμετώπιση αυτών των προκλητικών ενεργειών.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ έχουμε κατ’ επανάληψη προτείνει ότι θα πρέπει Αθήνα και Λευκωσία από κοινού να διαμορφώσουν μια κοινή πολιτική αντιμετώπισης του τουρκικού επεκτατισμού. Μέσα σε αυτό το πολιτικό και διπλωματικό πλαίσιο, θα πρέπει Ελλάδα και Κύπρος εντός της Ε.Ε., με τις παρεμβάσεις τους και με τις στάσεις τους να αποτρέψουν την οποιαδήποτε εμπορική, οικονομική  ή πολιτική αναβάθμιση των σχέσεων Τουρκίας – Ε.Ε.

Αυτή η πολιτική παρέμβαση εκτιμούμε ότι θα αποτελέσει ένα βήμα προς την κατεύθυνση αναχαίτησης του τουρκικού επεκτατισμού.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 17 Ιανουαρίου 2020

You may also like