ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απαιτείται η αποσυμφόρηση του Σωφρονιστικού Ιδρύματος λόγω πανδημίας

Οι συνθήκες υπερπληθυσμού στις φυλακές και η εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού, επιτάσσουν την ανάγκη αποσυμφόρησης προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας στους κρατουμένους, πολλοί από τους οποίους ανήκουν στις κατηγορίες υψηλού κίνδυνου.

Ως ΕΔΕΚ έχουμε ήδη στηρίξει την πρόσφατη λήψη μέτρων όμως χρειάζονται και άλλα μέτρα όπως η αναστολή ή διακοπή κράτησης και ποινής σε συγκεκριμένους ευάλωτους κρατουμένους οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι, οι πάσχοντες από συγκεκριμένα νοσήματα ή και με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Ασφαλώς και πρέπει να ληφθεί υπόψη το είδος, ο χρόνος της ποινής που επιβλήθηκε και το αδίκημα για το οποίο έχουν καταδικαστεί ώστε του ευεργετήματος να τύχουν οι ελαφροποινίτες ή πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για χρέη, για οφειλές και για αδικήματα που δεν ενέχουν το στοιχείο της ηθικής αισχρότητας.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 10 Απριλίου 2020

You may also like

ΓΕΣΥ ΨΗΦΙΣΗ

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος σε συνάντηση με τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Ι. Παπαδόπουλο, στο Σπίτι της Ευρώπης