ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση Στήριξης του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ

Η ΕΕ ΕΔΕΚ Λευκωσίας εκφράζει την αμέριστη στήριξη της προς τα συλλογικά όργανα του Κ.Σ.ΕΔΕΚ, τα οποία τις τελευταίες μέρες βάλλονται από άτομα και ΜΜΕ.

Τα μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής καθώς και όλα τα μέλη της ΕΔΕΚ είναι αποδέκτες, για άλλη μια φορά της άδικης κριτικής που γίνεται εις βάρος του κινήματος για την εφαρμογή του καταστατικού και των νενομισμένων διαδικασιών για χειρισμό καταστάσεων εντός του κόμματος. Η εκλογή οποιουδήποτε σε δημόσιο αξίωμα και σε κάθε αξίωμα δεν είναι αποτέλεσμα μόνο δικής του προσωπικής προσπάθειας αλλά κυρίως αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Κάθε μέλος της ΕΔΕΚ έχει μάθει να απαιτεί δικαιοσύνη, ειλικρίνεια, σεβασμό. Μεγαλώσαμε μαχόμενοι για τη δημοκρατία και σταθήκαμε μόνοι μας σε πολύ δύσκολες μάχες. Δεν μάθαμε να εγκαταλείπουμε εύκολα τους αγώνες ούτε και να κρυβόμαστε! Είμαστε έτοιμοι για ένα ειλικρινή διάλογο με τα μέλη μας και τις τοπικές μας μέσα στα πλαίσια της συναγωνιστικότητας και της συλλογικότητας για αυτό καλέσαμε τα μέλη μας στις 26 Φεβρουαρίου την ερχόμενη Τετάρτη σε επαρχιακές συνελεύσεις. Δεν πρόκειται να καταφέρει κανείς να μας διασπάσει ιδίως όσοι στο παρελθόν εγκατέλειψαν το κόμμα χωρίς εξηγήσεις και δηλώσεις για τη δική τους αποχώρηση. Θεωρούμε τουλάχιστον ατυχές -αν όχι απαράδεκτο- όλοι αυτοί να επανέρχονται τώρα με δηλώσεις και σχόλια και να προσπαθούν να πληγώσουν το κόμμα και τους θεσμούς του, τους οποίους οι ίδιοι αγνόησαν και δεν σεβάστηκαν με τη συμπεριφορά τους, προηγουμένως. Τα μέλη του κόμματος έχουν μνήμη, δεν ξεχνούν.

Έχουμε υποχρέωση προς όλους τους ψηφοφόρους μας να παραμείνουμε ενωμένοι κι αυτό θα κάνουμε, άλλη μια φορά, σαν μια γροθιά όπως και το σήμα μας άλλωστε !

Επαρχιακή Επιτροπή ΕΔΕΚ Λευκωσίας