ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αν δεν γίνουν αλλαγές στο νομοσχέδιο ο τραπεζικός τομέας ενδέχεται να προβεί σε περαιτέρω αυθαιρεσίες σε βάρος των πολιτών και των επιχειρήσεων

Δήλωση Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, μετά την ολοκλήρωση του Εθνικού Συμβουλίου

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους Αρχηγούς των κομμάτων, ως ΕΔΕΚ, για ακόμα μια φορά έχουμε διαβεβαιώσει τον Πρόεδρο ότι με θετικές προτάσεις θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε όσο το δυνατό στην αποτελεσματική αντιμετώπιση από την πλευρά της πολιτείας των επιπτώσεων που έχουν προκύψει από την κρίση του κορωνοϊού, τόσο στο ιατρικό όσο και στο οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Όσον αφορά το ζήτημα των κρατικών εγγυήσεων ύψους 2 δις προς τις τράπεζες για σκοπούς δανειοδότησης αυτοτελώς εργαζομένων και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την κρίση, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαστε αντίθετοι. Είμαστε θετικοί. Όμως της ίδια στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει πως το περιεχόμενο τόσο του συγκεκριμένου νομοσχεδίου όσο και το υπουργικό διάταγμα στο προσχέδιο που σήμερα έχουμε ενώπιον μας, δεν μας ικανοποιεί.

Θεωρούμε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο τραπεζικός τομέας τον οποίο δεν μπορούμε λόγω της μέχρι σήμερα συμπεριφοράς του να τον εμπιστευτούμε κατά τρόπο απόλυτο, να αξιοποιήσει αυτά τα δεδομένα για να προχωρήσει σε περαιτέρω αυθαιρεσίες σε βάρος των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Ως εκ τούτου η έκκλησή μας ήταν μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέσαμε σήμερα, να υπάρξουν σοβαρές διαφοροποιήσεις στο περιεχόμενο τόσο του νομοσχεδίου όσο και του υπουργικού διατάγματος για να μπορέσουμε ενδεχομένως και από την πλευρά της ΕΔΕΚ να το στηρίξουμε.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 13 Απριλίου 2020

You may also like

ΛΟΥΤ