ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άμεση εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης στη γραμμή αντιπαράταξης

Η επιβεβαίωση και από πλευράς Υπουργού Εσωτερικών ότι στην Κύπρο βρίσκονται 17  τζιχαντιστές υπό τον μανδύα των μεταναστών, θα πρέπει επιτέλους να ηχήσει σαν κουδούνι κινδύνου για όλους.

Αυτό που αντιμετωπίζει τώρα η Κύπρος είναι μια ασύμμετρη απειλή. Σε αυτή την απειλή θα πρέπει να προτάξουμε το νόμο, την τεχνολογία και την εργασία μας προκειμένου οι μεταναστευτικές ροές να περιοριστούν και να εξαφανιστούν.

Αυτό που απαιτείται είναι η τήρηση των κανόνων του δικαίου. Θα πρέπει να εφαρμοστούν οι τεχνολογίες στη γραμμή αντιπαράταξης και θα πρέπει να τροποποιηθεί η νομοθεσία ώστε όλοι αυτοί οι οποίοι υπό το πρόσχημα είτε των εικονικών γάμων, είτε των μεταναστών και εισέρχονται στην Κύπρο, να μην μπορούν να δημιουργούν αυτά τα τετελεσμένα τα οποία αντιμετωπίζουμε.

Σε αυτό το ζήτημα εμείς θα υποστηρίξουμε την κυβέρνηση, θα στηρίξουμε τα νομοσχέδια  αλλά θα πρέπει και η  κυβέρνηση να προχωρήσει στην εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης στη γραμμή αντιπαράταξης για εντοπισμό και αποτροπή της παράνομης εισόδου οικονομικών μεταναστών. Έχοντας ένα σκοπό: ότι η Κύπρος δεν μπορεί να καταστεί ξέφραγο αμπέλι.

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 27 Μαΐου 2020

You may also like