ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ύψιστη προτεραιότητα η ουσιαστική αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ

Κατά τη διάρκεια του ετήσιου φθινοπωρινού συνεδρίου της FEPS η Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, κ. Μαρία Βασιλειάδου, η οποία εκπροσωπεί την ΕΔΕΚ, δήλωσε:

«Η Κύπρος έγινε μέλος της ΕΕ το 2004. Από το 1974 το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται υπό κατοχή από την Τουρκία η οποία παράνομα διατηρεί 35,000 στρατεύματα στην κατεχόμενη Κύπρο. Αυτή τη στιγμή που σας μιλώ η Τουρκία επιχειρεί μια νέα εισβολή στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας στέλνοντας παράνομα και κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου το γεωτρύπανο Γιαβούζ στο τεμάχιο 7, κλιμακώνοντας την ένταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα θεωρούμε ύψιστη προτεραιότητα την ουσιαστική αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ταυτότητα μας. Αυτό το οικοδόμημα οφείλει να λειτουργήσει σε ένα πλαίσιο έμπρακτης αλληλοστήριξης με στόχο την προστασία όλων των Ευρωπαίων από τους κινδύνους που έχουν να αντιμετωπίσουν: κλιματική αλλαγή, άνοδος του φασισμού, φτώχια, ανεργία, παραβιάσεις Ευρωπαϊκού κεκτημένου και του Διεθνούς Δικαίου κ.ά.
Για εμάς τους σοσιαλιστές της Ευρώπης η αλληλεγγύη αποτελεί ιδεολογική προτεραιότητα και γι’ αυτό και προωθείται στο νέο πλαίσιο πολιτικής για το 2019-2024».

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 10 Οκτωβρίου 2019

You may also like