ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το κράτος άφησε τις τράπεζες στο απυρόβλητο να συμπεριφέρονται κατά τρόπο καταχρηστικό και ετσιθελικό προς βλάβη των καταναλωτών

Σε ότι αφορά τις χρεώσεις των τραπεζών από την πλευρά της ΕΔΕΚ επαναλαμβάνουμε αυτό που δηλώσαμε διά μέσου του Βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κ. Ευσταθίου, ήδη αμέσως μετά από τη σχετική ενημέρωση που μας έγινε στην Επιτροπή Θεσμών: Πως η όλη εξέλιξη καταδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι το κράτος άφησε τις τράπεζες στο απυρόβλητο να συμπεριφέρονται κατά τρόπο καταχρηστικό και ετσιθελικό προς βλάβη των καταναλωτών. Όπως σημείωσε ο Κ. Ευσταθίου θα έπρεπε το κράτος και ιδιαίτερα οι θεσμοί της Κεντρικής Τράπεζας, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ιδιαίτερα της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού να είχαν επέμβει αυτεπαγγέλτως για να ρυθμίσουν τα εξόφθαλμα ζητήματα καταχρηστικής συμπεριφοράς.

Προκαλείται πράγματι έκπληξη όταν διαπιστώνεται πώς κάποιες πολιτικές δυνάμεις οι οποίες φρόντισαν στο παρελθόν να εξοπλίσουν τις τράπεζες με ένα πρωτοφανές νομικό οπλοστάσιο, όπως είναι ο νόμος των εκποιήσεων, σήμερα να επιχειρούν να φανούν προστάτες των πολιτών έναντι στις αυθαιρεσίες των τραπεζών. Εάν πράγματι αυτός είναι ο σκοπός τους θα έπρεπε να είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους μαζί με την ΕΔΕΚ που σταθερά και διαχρονικά δρα δίπλα στον πολίτη και απέναντι στις αυθαιρεσίες των τραπεζών.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 9 Νοεμβρίου 2019

You may also like