ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το καλύτερο μνημόσυνο για τον ήρωα Θεόφιλο Γεωργιάδη είναι η διατήρηση της μνήμης των αγώνων του και η άοκνη συνέχιση της προσπάθειας μέχρι την οριστική αποτίναξη του τουρκικού ζυγού από τα εδάφη της Κύπρου και του Κουρδιστάν

 

Τελείται σήμερα το μνημόσυνο του αγωνιστή της ελευθερίας Θεόφιλου Γεωργιάδη, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1994, από πληρωμένους πράκτορες των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών, έξω από το σπίτι του στην οδό Θουκυδίδη στην Αγλαντζιά.

Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης δολοφονήθηκε επειδή αγωνιζόταν  ανιδιοτελώς υπέρ της διεθνοποίησης του Κουρδικού ζητήματος και του απελευθερωτικού αγώνα των Κούρδων, αφού θεωρούσε πως και «η Λευτεριά της Κύπρου περνά απ’ τα βουνά του Κουρδιστάν».

Τιμούμε τον ήρωα Θεόφιλο Γεωργιάδη ο οποίος έδωσε τη ζωή του σε έναν άνισο αγώνα πολεμώντας ενάντια στο Τουρκικό παρακράτος. 25 χρόνια μετά, ο αγώνας για Λευτεριά και Δημοκρατία, ενάντια στις τουρκικές πρακτικές εθνοκάθαρσης των δύο λαών, συνεχίζεται. Το καλύτερο μνημόσυνο για τον ήρωα Θεόφιλο Γεωργιάδη είναι η διατήρηση της μνήμης των αγώνων του και η άοκνη συνέχιση της προσπάθειας  μέχρι την οριστική αποτίναξη του τουρκικού ζυγού από τα εδάφη της Κύπρου και του Κουρδιστάν!

Εμείς, στην ΕΔΕΚ, με αυτό τον τρόπο μνημονεύουμε τον ήρωα.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 17 Μαρτίου 2019

You may also like