ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τεράστιες ευθύνες για τις αυθαιρεσίες των τραπεζιτών και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς έχουν όσοι ψήφισαν αυτή τη διαδικασία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Τεράστιες ευθύνες για τις αυθαιρεσίες των τραπεζιτών και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς έχουν όσοι ψήφισαν τη συγκεκριμένη διαδικασία

Με δεδομένο πως μέσα από τη μέχρι σήμερα εμπειρία από τις εκποιήσεις των ακινήτων έχει σε πολλές περιπτώσεις διαπιστωθεί επιλεκτική επιλογή και αυθαιρεσίες των τραπεζιτών, εκτιμούμε ότι η ηλεκτρονική εκποίηση θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο αυτά τα φαινόμενα.

Τεράστιες ευθύνες γι’ αυτό έχουν όσοι έχουν ψηφίσει αυτή τη διαδικασία και για ακόμα μια φορά  έχουν ενισχύσει τις πιο πάνω αυθαίρετες συμπεριφορές των τραπεζιτών.

Υπενθυμίζουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι διαδικασίες των εκποιήσεων προχωρούν εκβιαστικά ενώ εκκρεμεί δικαστική απόφαση μετά από προσφυγή του δανειολήπτη, γεγονός το οποίο αποστερεί στον πολίτη ατομικά δικαιώματα. Η ΕΔΕΚ κατέθεσε και σε αυτή την περίπτωση συγκεκριμένη τροπολογία τον Ιούνιο του 2018 για να προστατεύσει τους πολίτες από τυχόν τραπεζικές αυθαιρεσίες. Τροπολογία η οποία και πάλι καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία βουλευτών.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 18 Νοεμβρίου 2019

You may also like