ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης στην Ιερουσαλήμ αποτελούν μία σημαντική εξέλιξη αφού σχετίζονται με την διασφάλιση της ενεργειακής πολιτικής και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή

Τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης στην Ιερουσαλήμ αποτελούν μία σημαντική εξέλιξη αφού δεν σχετίζονται μόνο με την διασφάλιση της ενεργειακής πολιτικής αλλά προωθούν και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Είναι γι’ αυτό το λόγο που χαιρετίζουμε αυτές τις τριμερείς συνεργασίες, η αναβάθμιση των οποίων αποτελεί βασική θέση της ΕΔΕΚ η οποία κατατέθηκε και στο Εθνικό Συμβούλιο. Ειδικότερα, εκτιμούμε πως οι συνεργασίες αυτές πρέπει να τύχουν αναβάθμισης για να καλύψουν και άλλους τομείς όπως είναι ο γεωστρατηγικός με εμπλοκή και άλλων μεγάλων δυνάμεων, ευρωπαϊκών και όχι μόνο, ώστε να υπάρξει και αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου Κύπρου και Ελλάδας.

Ο γεωστρατηγικός παράγοντας εάν αναβαθμιστεί και αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να αποδειχθεί ένας ισχυρός μηχανισμός στην επίλυση του κυπριακού. Εκ των στοιχείων που συμβάλλουν στην γεωστρατηγική αναβάθμιση Κύπρου και Ελλάδας είναι και η κατασκευή του αγωγού της Αν. Μεσογείου (EastMed) γι’ αυτό και επαναλαμβάνουμε το πάγιο αίτημά μας για άμεση ενεργοποίηση της κατασκευής του.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 21 Μαρτίου 2019

You may also like