ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα ανησυχητικά προκαταρτικά αποτελέσματα της έρευνας του ΠΚ για τα νοσηλευτήρια κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για λήψη άμεσων μέτρων

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγεται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου με τίτλο «Πραγματοποίηση ερευνών στις Μονάδες Υγείας του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας» είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Τα αποτελέσματα έχουν άμεση σχέση με τα προβλήματα που υπάρχουν στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥΠΥ και κυρίως με τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, γιατρών και νοσηλευτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι το 85,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας με τη διοίκηση του Οργανισμού ενώ ποσοστό 85,4% δήλωσε ότι πήγε στη δουλειά του «μη νιώθοντας καλά».

Είναι φυσικό επακόλουθο να υπάρχουν αυτές οι τοποθετήσεις όταν είναι πολύ καλά γνωστό ότι στα κρατικά νοσηλευτήρια το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό καλείται να αντιμετωπίσει την τεράστια συμφόρηση, τις μεγάλες λίστες αναμονής, την απουσία μηχανημάτων που διευκολύνουν την άσκηση ιατρικής ειδικά στους ασθενείς με επιβαρυμένη υγεία, την έλλειψη αναλωσίμων και άλλων υλικών που δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τα υφιστάμενα προβλήματα κ.ά.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε διαπιστώσει να γίνονται  σοβαρές ενέργειες από την πλευρά του ΟΚΥΠΥ για επίλυση αυτών των ζητημάτων. Για ακόμα μια φορά απευθύνουμε έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν στην άμεση λήψη πρακτικών μέτρων για επίλυση των προβλημάτων που καταγράφονται.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 26 Οκτωβρίου 2019

 

You may also like