Συμμαχία και Οικολόγοι καταφεύγουν σε λαϊκισμό και παραπλανητικές ανακοινώσεις για το ΓεΣΥ θέτοντας σε κίνδυνο την ποιότητα της παρεχόμενης περίθαλψης στους ασθενείς

ΕΔΕΚ ΓΡΟΘΙΑ

Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί η για ακόμα μια φορά παραπλανητική ανακοίνωση της Συμμαχίας-Οικολόγων για τη στάση της ΕΔΕΚ στο ΓεΣΥ.

Θυμίζουμε στη Συμμαχία-Οικολόγων πως οι κανονισμοί για την ίδρυση και λειτουργία φαρμακείου εντός των νοσοκομείων συζητήθηκαν στις συνεδρίες της Επιτροπής Υγείας κατά τις ημερομηνίες 28/03/2019, 11/04/2019 και 18/04/2019 όπου επισημάνθηκαν από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ οι αδυναμίες που παρουσίαζαν οι κανονισμοί για τη λειτουργία των Νοσοκομειακών Φαρμακείων. Το Υπουργείο Υγείας ενστερνιζόμενο τις επιφυλάξεις που κατατέθηκαν από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, και όχι μόνο, με επιστολή του στις 23/04/2019 αποφάσισε να αποσύρει τους εν λόγω Κανονισμούς.

Αυτό που δεν δύναται να κατανοήσουν οι Συμμαχία – Οικολόγοι, είναι πως η ΕΔΕΚ δεν καταφεύγει σε λαϊκισμό για το ΓεΣΥ όπως πράττουν οι ίδιοι θέτοντας σε κίνδυνο την ποιότητα της παρεχόμενης περίθαλψης στους ασθενείς.

Αντίθετα, με σωστές και εποικοδομητικές προσπάθειες η ΕΔΕΚ αγωνίζεται για να βελτιώσει την εφαρμογή του ΓεΣΥ έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα και να μεγιστοποιηθεί η προσφορά προς τους πολίτες.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 21 Μαΐου 2019