ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στοχευμένη παραπλάνηση της κοινής γνώμης από τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ για το ρόλο και τις θέσεις του ΕΛΑΜ εντός Ε.Ε και κυπριακής Βουλής, αφού οι δηλώσεις και οι ενέργειές του τον διαψεύδουν

ΕΔΕΚ ΓΡΟΘΙΑ

Στη σημερινή συνέντευξη του προέδρου του ΕΛΑΜ, Χρ. Χρίστου, στην εφημερίδα Σημερινή, επιχειρείται μία στοχευμένη παραπλάνηση της κοινής γνώμης για το ρόλο αλλά και τις θέσεις του ΕΛΑΜ εντός Ε.Ε. και εντός κυπριακής Βουλής, αφού οι δηλώσεις και οι ενέργειές του τον διαψεύδουν.

Στις δηλώσεις του κ. Χρίστου για το ότι το ΕΛΑΜ δεν είναι παράρτημα κανενός, θυμίζουμε πως στις 18/9/2013 στην Πετρούλα Αργυρού στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα (https://youtu.be/EYuZSm7Ge4M) παραδέχθηκε ότι το ΕΛΑΜ είναι η Χρυσή Αυγή της Κύπρου και πως αρχική πρόθεση ήταν το κόμμα να γραφτεί με το όνομα «Χρυσή Αυγή», κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στην αναφορά του για το ότι σε περίπτωση εκλογής Ευρωβουλευτή από το ΕΛΑΜ θα συνεργαστούν με άλλα εθνικιστικά – πατριωτικά κινήματα, τα οποία δεν έχουν σχέση με φασισμό και ναζισμό και τα οποία έχουν καταδικάσει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τον καλούμε να μας υποδείξει ποια είναι αυτά τα κινήματα, σε ποια ομάδα ανήκουν και ποια είναι η δράση της ομάδας αυτής στα όργανα της Ε.Ε.

Επίσης, καλούμε τον κ. Χρίστου να μας πει τους λόγους που αποχώρησε τον περασμένο Απρίλιο από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής όταν γινόταν μονόλεπτη σιγή για τα θύματα της Χούντας των Αθηνών η οποία συνεργάστηκε με την Τουρκία για την κατάληψη και την κατοχή μέρους της πατρίδας μας.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 5 Μαΐου 2019

You may also like