ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στη σημερινή εποχή όπου η μόρφωση αποτελεί το κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των πολιτών αλλά και των κρατών, δεν επιτρέπεται η Κύπρος να παρουσιάζει συνεχή διολίσθηση προς τα κάτω

Για ακόμα μια χρονιά τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων  Εξετάσεων είναι άκρως ανησυχητικά και κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου για το μαθησιακό επίπεδο των μαθητών μας. Την ίδια στιγμή αυξάνουν τις ευθύνες τόσο της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας όσο και των εκπαιδευτικών οργανώσεων για την ανάγκη σοβαρών μέτρων για τη βελτίωση του μορφωτικού και μαθησιακού επιπέδου των μαθητών μας. Στη σημερινή εποχή όπου η μόρφωση αποτελεί το κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των πολιτών αλλά και των κρατών, δεν επιτρέπεται η Κύπρος να παρουσιάζει συνεχή διολίσθηση προς τα κάτω.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ εδώ και χρόνια καταθέσαμε εποικοδομητικές προτάσεις για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων ώστε να υπάρχει αρχικά ανακοπή της διολίσθησης και σταδιακή επαναφορά στα προηγούμενα υψηλά επίπεδα που είχε η κυπριακή παιδεία.

Για την ΕΔΕΚ οι μεταρρύθμισες οι οποίες θα πρέπει να ενταχθούν στο πλαίσιο χρονοδιαγράμματος, πρέπει να αρχίσουν από την Προδημοτική εκπαίδευση, να επεκταθούν στη Δημοτική και να ολοκληρωθούν στη Μέση.

Τις συγκεκριμένες προτάσεις μας, τις δώσαμε κατ’ επανάληψη σε σειρά Υπουργών Παιδείας. Με αυτή την ευκαιρία θα τις επανακαταθέσουμε και στον νυν Υπουργό με την προσδοκία ότι θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τέλος, είναι πάρα πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η εφηβική παραβατικότητα συνδέεται άμεσα με το μορφωτικό επίπεδο των παιδιών, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και η αναβάθμιση του μορφωτικού επιπέδου και η δημιουργία συνθηκών ευγενούς άμιλλας θα αποτελέσουν μέτρο πρόληψης της περαιτέρω επιδείνωσης της εφηβικής παραβατικότητας.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 24 Ιουνίου 2019

You may also like

οχι 1940

ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΛΑΡΝΑΚΑ