ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ Κ. Σ. ΕΔΕΚ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΕΔΕΚ ΓΡΟΘΙΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας για το Σοσιαλιστικό Κίνημα είναι απόλυτα συνυφασμένη με τον συνεχή και αδιάκοπο αγώνα που στοχεύει στην προώθηση και επίλυση σοβαρών προβλημάτων με τελική προοπτική να λάβει η γυναίκα τη θέση που πραγματικά της αξίζει σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής, πολιτικής, οικονομικής και επαγγελματικής ζωής του τόπου.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσουμε και φέτος τις κινητοποιήσεις και δράσεις μας προωθώντας ζητήματα που αφορούν την κύπρια γυναίκα μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης και προώθησης νομοθετικών ρυθμίσεων.

Βασικός στόχος διεκδίκησης παραμένει η επιστροφή της γυναίκας στην αγορά εργασίας και προς αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτητη η δημιουργία εκείνων των συνθηκών μέσα στις οποίες θα διευκολύνεται η σύζευξη της εργασίας με την οικογένεια σε τέτοιο βαθμό που θα υποβοηθήσει τη γυναίκα να αναζητήσει εργασία.

Σε νομοθετικό επίπεδο καταθέσαμε πρόταση νόμου που να τροποποιεί το άρθρο 4 του βασικού νόμου για τη γονική άδεια η οποία αυτή την στιγμή χορηγείται απλήρωτη παραμένοντας δώρο άδωρο για τους εργαζόμενους. Είναι για αυτό το λόγο που ζητούμε: 

  • καθολική πληρωμή σε όλους τους εργαζόμενους, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, των 2 εβδομάδων γονικής άδειας καθώς και
  • της εβδομάδας που στη νομοθεσία ονομάζεται «για λόγους ανωτέρας βίας».

Βασικό στοιχείο και απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχούς προσέλκυσης των γυναικών στην αγορά εργασίας αποτελεί η κατοχύρωση αξιοπρεπούς μισθού. Γι’ αυτό ακριβώς θα επαναφέρουμε πιεστικά το αίτημα υιοθέτησης Γενικού Κατώτατου Μισθού που να διασφαλίζει αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους τους εργαζόμενους και ειδικά στις εργαζόμενες.

Η Σοσιαλιστική Γυναικεία Κίνηση μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο θα τιμήσουν τις εργαζόμενες γυναίκες με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, προσφέροντας λουλούδια ως ένδειξη εκτίμησης στην προσφορά τους στη κοινωνία.

Στη Λευκωσία η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της 7ης Μαρτίου 2019. Σημείο εκκίνησης της δράσης η εκκλησία Φανερωμένης.

Παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις την ίδια ημέρα.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 6 Μαρτίου 2019

You may also like