ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πλασματική η κατάσταση της οικονομίας όπως παρουσιάζεται από την κυβέρνηση

Η κατάσταση της οικονομίας που παρουσιάζεται από την κυβέρνηση δίνει μια πλασματική εικόνα επειδή είναι αποσπασματική. Για παράδειγμα, ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στη μείωση του ποσοστού της ανεργίας από το 8,4% στο 7,7%, αλλά δεν ανέφερε ότι η Κύπρος είναι σύμφωνα με την EUROSTAT η δεύτερη σε κατανομή στην ημιαπασχόληση με ποσοστό 52% ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 18% .

Για ακόμη μια φορά στο ποσοστό της ανεργίας δεν περιλαμβάνονται οι νέοι επιστήμονες που μετανάστευσαν στο εξωτερικό ή μετά την αποπεράτωση των σπουδών τους παρέμειναν εκτός Κύπρου για σκοπούς εργοδότησης.

Επίσης, σε σχέση με τη μείωση της ανεργίας των νέων, δεν ανέφερε ότι σύμφωνα με την EUROSTAT, ποσοστό 33,7% των νέων ηλικίας 25-34 αναγκάζονται να μένουν με τους γονείς τους ενώ ο αντίστοιχος μέσος στην Ευρώπη είναι 28,2%.

Τέλος, παρέλειψε να αναφέρει ότι σε σχέση με τη μείωση του δείκτη Gini (δείκτης κοινωνικής ανισότητας) η Κύπρος συγκαταλέγεται στην πρώτη πεντάδα των χωρών με σοβαρές υλικές στερήσεις με ποσοστό 10,5%.

 Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 29 Οκτωβρίου 2019

You may also like