ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όξυνση του κλίματος για να δικαιολογηθεί η στάση των αντιμαχόμενων πλευρών για την μέχρι σήμερα αδιέξοδη πολιτική τους στο κυπριακό

Είναι με λύπη που παρατηρούμε πως σε μία δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας όπου μάλιστα επίκεινται σημαντικές και επικίνδυνες εξελίξεις ενόψει της διαμόρφωσης των όρων αναφοράς για πιθανή επανέναρξη των συνομιλιών στο κυπριακό, η όξυνση της αντιπαράθεσης για σημαντικά θέματα για τα οποία επίκειται έρευνα, απλώς εκθέτουν την πατρίδα μας στον διεθνή χώρο και οδηγούν σε περαιτέρω αποδυνάμωση.

Τώρα έπρεπε να είναι η ώρα που θα προχωρούσαμε στη διαμόρφωση μιας ενιαίας πολιτικής αντιμετώπισης του τουρκικού επεκτατισμού και όχι να ασχολούμαστε σε τόση έκταση με θέματα τα οποία οδηγούν σε μια αχρείαστη και ενδεχομένως ζημιογόνα εσωστρέφεια.

Εξάλλου επί της ουσίας του κυπριακού οι αντιμαχόμενες πλευρές ουδέποτε διαφώνησαν μέχρι σήμερα αλλά και ούτε φαίνεται να διαφωνούν. Ως εκ τούτου διαπιστώνουμε πως η όξυνση του κλίματος γίνεται για να δικαιολογήσει τη δική τους στάση και συμπεριφορά για την μέχρι σήμερα αποτυχημένη και αδιέξοδη πολιτική που ακολουθούν στο κυπριακό.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 5 Νοεμβρίου 2019

You may also like